32.2 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăSportFotbalTheate îl sprijină pe "ghinionistul" Lukaku să-și revină pentru Belgia

Theate îl sprijină pe „ghinionistul” Lukaku să-și revină pentru Belgia

Fundașul belgian Arthur Theate a declarat că nu are nicio îndoială că norocul lui Romelu Lukaku se va schimba, după ce a văzut trei goluri anulate în primele două meciuri ale echipei sale la Euro 2024.

Lukaku este cel mai bun marcator din istoria Belgiei, cu 85 de goluri, dar nu a reușit să adauge la acest total în Germania, având un alt gol anulat în victoria de sâmbătă, 2-0, împotriva României la Köln.

El a pasat pentru golul de deschidere marcat de Youri Tielemans în minutul doi și a fost o amenințare constantă pentru apărarea românească, dar golul său din a doua repriză a fost anulat de VAR pentru o poziție de offside marginală.

Acest lucru s-a întâmplat după ce de două ori i-au fost anulate goluri prin revizuiri video în înfrângerea șocantă a Belgiei, 1-0, împotriva Slovaciei.

Lukaku a stabilit un nou record în Campionatul European, cu 14 goluri în calificări, dar nu a marcat la un turneu final de la Euro 2020, nereușind să înscrie nici la Cupa Mondială din 2022, după ce s-a grăbit să revină după o accidentare.

„Probabil că nu este ușor pentru că este al treilea gol care i se anulează, dar cred că este ghinionist când vezi offside-ul,” a declarat Theate reporterilor duminică.

„Este foarte, foarte greu de acceptat pentru că este poate un centimetru în offside, dar cred că are o mentalitate bună.

„Este foarte important pentru noi, creează multe ocazii, multe spații, așa că, dacă continuă și persistă așa, sunt sigur că va marca multe goluri.”

COLOGNE, GERMANY – JUNE 22: Players of Romania attends national anthem ceremony ahead of UEFA EURO 2024 Group E football match between Belgium and Romania at Cologne Stadium in Cologne, Germany on June 22, 2024. Mahmut Serdar Alakus / Anadolu (Photo by Mahmut Serdar Alakus / ANADOLU / Anadolu via AFP)

Toate cele patru echipe din Grupa E sunt la egalitate cu trei puncte înainte de ultima rundă de meciuri, pentru prima dată în istoria turneului.

Belgia va juca împotriva Ucrainei la Stuttgart miercuri, în timp ce România se va confrunta cu Slovacia în același timp, la Frankfurt.

Nu este ușor. Știam asta când am pierdut primul meci împotriva Slovaciei, va trebui să nu mai pierdem,

a spus Theate, care a revenit alături de Jan Vertonghen, în vârstă de 37 de ani, în apărarea împotriva României.

„Am câștigat ieri, deci este un lucru grozav. Acum trebuie să facem același lucru miercuri. Trebuie doar să ne concentrăm pe noi înșine și să ne facem treaba și totul va fi bine.”

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă