16 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialRezultatele finale la bacalaureat vor fi afişate joi

Rezultatele finale la bacalaureat vor fi afişate joi

Absolvenţii de liceu care au depus contestaţii la examenul de bacalaureat îşi pot afla media finală joi în urma soluţionării contestaţiilor, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS).

 

Experienţa anilor trecuţi arată că procentul de promovabilitatea în Bucureşti în urma soluţionării contestaţiilor a crescut cu 0,5 până la 1%.

Un număr de 8.250 de contestaţii au fost depuse în Capitală în urma examenului de Bacalaureat, a declarat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Marian Banu.

Potrivit acestuia, cele mai multe contestaţii au fost înregistrate la matematică, dar ”nu sunt îndreptăţite”, întrucât notele obţinute erau foarte mici, de 2 şi 3.

”În bună parte contestaţiile nu sunt justificate pentru că s-au luat note mici, de 2 şi 3”, a spus Banu.
Numărul contestaţiilor depuse anul acesta la bacalaureat este mai mare cu 3.000 faţă de cele obţinute anul trecut.

Promovabilitatea la prima sesiune a examenului de bacalaureat în Capitală a fost de doar 58,92%, cu 17 procente mai mică decât în anii anteriori.

Cele mai citite

Iohannis a numit-o pe Monica-Cecilia Sitaru ambasadoarea României în 11 țări africane

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 17 mai 2024, un decret prin care Monica-Cecilia Sitaru, ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica...

Cristiano Ronaldo le-a luat fața lui Messi și Mbappe! CR7 este cel mai bine plătit sportiv al planetei

Pentru a patra oară în carieră, Cristiano Ronaldo ocupă primul loc în clasamentul celor mai bine plătiţi sportivi ai planetei, stabilit de revista economică...

Spitalul “Foişor”, actualizare cu privire la starea de sănătate a lui Florin Piersic

Actorul Florin Piersic a fost reevaluat cardiologic vineri, starea sa generală fiind stabilă, fără modificări semnificative faţă de zilele anterioare, au informat reprezentanţii Spitalului...
Ultima oră
Pe aceeași temă