32.2 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăȘtirile zileiCorp găsit după inundațiile din Elveția, două persoane încă dispărute

Corp găsit după inundațiile din Elveția, două persoane încă dispărute

Salvatorii elvețieni au găsit duminică corpul uneia dintre cele trei persoane dispărute de la inundațiile care au lovit cantonul sud-estic Grisons, a declarat poliția.

Furtunile de vineri au declanșat inundații și alunecări de teren care au distrus case în districtul montan Valea Mesolcina din canton.

Corpul unui bărbat a fost găsit la opt kilometri (4.5 mile) de locul unde a fost dat dispărut, a spus poliția.

O femeie declarată dispărută a fost găsită în viață în pietre și noroi sâmbătă. Alte două persoane sunt încă dispărute.

Probabilitatea de a-i găsi în viață este scăzută,

a spus purtătorul de cuvânt al poliției, William Kloter.

Alte zone din Elveția, inclusiv stațiunea de schi Zermatt, au fost, de asemenea, afectate de ploile abundente din ultimele zile, cu mai multe drumuri închise și servicii feroviare afectate.

Echipe de salvare, inclusiv pompieri și polițiști, au lucrat fără oprire pentru a căuta pe cei dispăruți și pentru a ajuta la evacuarea zonelor afectate de inundații și alunecări de teren. Autoritățile locale au declarat stare de urgență și au cerut ajutorul armatei.

Aproape 400 de oameni și-au părăsit casele până sâmbătă seară, în timp ce peste 2000 au fost lăsați fără electricitate. Drumurile spre și dinspre Valea Mesolcina au fost închise pentru trafic, în timp ce rețelele de transport public au fost grav afectate. Mai multe clădiri, inclusiv o școală și o biserică, au fost grav avariate.

„Sunt scene de devastare cum nu am mai văzut de mult timp”, a declarat primarul districtului, Marco Borradori. „În ciuda tuturor eforturilor noastre, forțele naturii au fost prea puternice. Dar nu vom renunța. Vom reuși să ne reconstruim comunitățile și să revenim la normal”.

Reprezentanții serviciilor meteorologice au avertizat că mai multe furtuni sunt de așteptat în următoarele zile, ceea ce ar putea înrăutăți situația. Oamenii sunt sfătuiți să rămână în interior, în special în zonele cu risc ridicat de alunecări de teren.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă