WikiLeaks dezvăluie că o companie românească, Bitdefender, este singura care rezistă activităţilor serviciilor de spionaj american

de Iulia Iancu , 12 martie 2017 - stire actualizata la ora 10:17, 12 martie 2017
WikiLeaks dezvăluie că o companie românească, Bitdefender, este singura care rezistă activităţilor serviciilor de spionaj american

Compania românească Bitdefender este singurul serviciu care oferă securitate informatică şi este capabil să reziste activităţilor serviciilor de spionaj americane, dezvăluie Wikileaks, potrivit ZF.

Hackerii CIA par să profite de unele deficienţe ale produselor antivirus, arată documentele dezvăluite de WikiLeaks, enumerând o serie de sisteme de protecţie, precum Comodo, Kaspersky, Avira, AVG, F-Secure şi Bitdefender.

Însă un schimb de mesaje dezvăluit de WikiLeaks sugerează, potrivit agenţiei The Associated Press, că sistemele de securitate cibernetică furnizate de Bitdefender ar bloca tentativele de spionaj ale CIA, precizează sursa citată.

"Postările nu sunt suficient de complete pentru a spune acest lucru cu certitudine, dar se pare că Bitdefender, un produs antivirus românesc, le cauzează multe probleme hackerilor CIA. O postare pare să sugereze că sistemul Bitdefender ar putea fi depăşit prin anumite eforturi. Sau poate că nu", comentează Associated Press în articolul despre activităţile cibernetice CIA dezvăluite de WikiLeaks. "Tocmai am încercat asta. Bitdefender încă rezistă nebuneşte", reacţiona un presupus hacker CIA la sugestiile privind metode pentru depăşirea sistemului de securitate cibernetică.

Un reprezentant Bitdefender, Marius Buterchi, a declarat pentru Associated Press că singura concluzie este următoarea: "Noi detectăm metodele CIA".

Comentarii

  • roman

    14 martie 2017 17:57

    frumos, respect si felicitari. jucatori mai puternici pe plan cibernetic sunt insa rusii si chinezii. sa auzim si de la ei asa ceva in curand!

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate

Urmareste-ne pe Facebook

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design