25.1 C
București
joi, 27 iunie 2024
AcasăTechIohannis: Vom duce tandemul Antonescu-preşedinte, eu-premier în campania pentru prezidențiale

Iohannis: Vom duce tandemul Antonescu-preşedinte, eu-premier în campania pentru prezidențiale

Klaus Iohannis, prim-vicepreşedintele PNL, a declarat, vineri, că ideea tandemului în care Crin Antonescu va candida la prezidenţiale, iar el ar urma să fie desemnat premier va fi dusă în campania pentru prezidenţiale. Antonescu a explicat că el a propus această variantă.

"Eu sunt cel care l-a propus pe Klaus Iohannis premier pentru România. Formula pe care noi am plecat – nu o sugerăm – o spunem explicit: e aceasta. Acesta e un tandem pe care noi îl propunem pentru dreapta, pentru România, pe o perioadă care sperăm să înceapă de la campania electorală prezidenţială din acest an", a precizat Antonescu, întrebat despre tandemul cu Iohannis, potrivit Mediafax.

La rândul său, Klaus Iohannis a precizat că ideea tandemului dintre el şi Antonescu nu este un a nouă, că aceasta a fost reluată la alegerile pentru PE şi va fi dusă şi în campania pentru prezidenţiale.

"E cunoscut faptul că domnul Antonescu şi cu mine facem o echipă foarte bună. Ideea tandemului nu e nouă, dar am reluat-o special pentru această campanie, o vom duce mai departe şi în următoarea campanie", a spus Iohannis.

El a arătat că asumă, ca premier, programul economic prezentat de PNL, care va sta la baza viitorului program de guvernare.

"Acest nucleu de program economic pe care îl vom prezenta este unul al programului de guvernare pe care îl vom contrui până la final de an. E un lucru simplu, clar, dacă ne pregătim realmente pentru guvernare vrem să fim pregătiţi, să avem un program de guvernare care poate fi pus în practică a doua zi", a spus Iohannis.

Cele mai citite

Fosta casă din Los Angeles a lui Marilyn Monroe a fost declarată monument cultural istoric

Fosta casă din Los Angeles a lui Marilyn Monroe, emblema Hollywood-ului, a fost declarată monument cultural istoric, împiedicând astfel demolarea ei de către actualii...

Un diplomat american a fost găsit mort în hotelul Hilton din Kiev

Corpul neînsufleţit al unui diplomat american a fost descoperit în hotelul Hilton din Kiev, a relatat publicaţia Ukrainska Pravda, citând surse din cadrul poliţiei...

Elenei Lasconi i-ar fi suficientă o noapte de președinte ca a lui Geoană, ca să vorbească mai mult ca Iohannis

Ilustrație: Marian Avramescu La cum a început să turuie primarul municipiului Câmpulung, Elena Lasconi, imediat după ce a fost aleasă online președinte al Uniunii...
Ultima oră
Pe aceeași temă