27.6 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăInternaționalUn diplomat american a fost găsit mort în hotelul Hilton din Kiev

Un diplomat american a fost găsit mort în hotelul Hilton din Kiev

Corpul neînsufleţit al unui diplomat american a fost descoperit în hotelul Hilton din Kiev, a relatat publicaţia Ukrainska Pravda, citând surse din cadrul poliţiei ucrainene, potrivit newsweek.com.

Trupul neînsufleţit al unui reprezentant al Ambasadei SUA în Ucraina a fost găsit în hotelul Hilton pe 25 iunie. Pe corpul acestuia nu au fost găsite urme de violenţă, au indicat sursele poliţieneşti publicaţiei citate, potrivit cărora el ar fi decedat din cauze naturale.

„Putem confirma decesul unui angajat al guvernului SUA aflat sub autoritatea şefului misiunii diplomatice americane din Kiev”, citează Ukrainska Pravda o sursă de la ambasada Statelor Unite din Ucraina.

La rândul său, Departamentul de Stat american a transmis „condoleanţe sincere familiei şi prietenilor colegului nostru”, subliniind că nu poate oferi mai multe detalii din motive de confidenţialitate.

Unele media ucrainene au relatat că uşile camerei, unde a fost descoperit trupul neînsufleţit al diplomatului, al cărui rang nu se specifică, erau încuiate pe dinăuntru, potrivit postului de televiziune ucrainean Kanal24.

Autopsia medico-legală nu a fost efectuată, corpul neînsufleţit fiind ridicat în grabă de reprezentanţi ai ambasadei americane, conform postului de televiziune citate, care adaugă, cu referire la media de la Kiev, că diplomatul ar fi avut un nivel ridicat de colesterol, fără a indica sursa acestei informaţii. Pentru a adânci şi mai mult misterul Iuri Şveţ, fost spion KGB, în prezent analist în SUA, a afirmat într-o intervenţie pe canalul său de Youtube că defunctul ar fi avut tangenţă cu serviciile speciale.

VIDEO: Sprijinul SUA pentru Kiev rămâne ridicat

Cel mai înalt diplomat ucrainean, ministrul de externe Dmytro Kuleba, a declarat luni (2 octombrie) că sprijinul Washingtonului pentru Kiev nu slăbește și a minimizat semnificația unui proiect de lege de finanțare provizorie adoptat de Congresul american, care a omis ajutorul pentru Ucraina.

Asistența militară americană și a altor state occidentale a fost vitală pentru ca Ucraina să lupte împotriva invaziei la scară largă lansată de Rusia în februarie 2022.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă