27.6 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăLifestyleFosta casă din Los Angeles a lui Marilyn Monroe a fost declarată...

Fosta casă din Los Angeles a lui Marilyn Monroe a fost declarată monument cultural istoric

Fosta casă din Los Angeles a lui Marilyn Monroe, emblema Hollywood-ului, a fost declarată monument cultural istoric, împiedicând astfel demolarea ei de către actualii proprietari, scrie Fox.

Consiliul municipal din Los Angeles a votat în unanimitate – cu 12 voturi pentru și 0 împotrivă – pentru aprobarea moțiunii introduse de consilierul Traci Park, care reprezintă districtul 11, unde se află casa construită în stil colonial spaniol.

Monroe a cumpărat casa cu un etaj de pe Helena Drive în 1962 pentru 75.000 de dolari. A fost singura reședință pe care a deținut-o vreodată. Ea a murit acolo șase luni mai târziu.

Proprietatea de 2.900 de metri pătrați din cartierul de lux Brentwood are patru dormitoare și trei băi. Casa are tavane cu grinzi și podele din teracotă, precum și o piscină mare în curtea din spate, înconjurată de citrice luxuriante și o peluză îngrijită.

Avem ocazia să facem astăzi ceva ce ar fi trebuit făcut acum 60 de ani. Nu există nicio altă persoană sau loc în orașul Los Angeles precum Marilyn Monroe și casa ei din Brentwood,

a declarat Park înainte de vot, conform Fox 11.

Marilyn Monroe, născută Norma Jeane Mortenson pe 1 iunie 1926 în Los Angeles, California, a fost o figură iconică a secolului al XX-lea, cunoscută pentru frumusețea sa radiată, talentul actoricesc și viața sa tumultuoasă. Deși viața sa a fost scurtă, ea a rămas una dintre cele mai recunoscute și adorate vedete din istoria Hollywood-ului.

Copilăria lui Marilyn Monroe a fost marcată de instabilitate, crescând în diferite familii adoptive și în case de copii. A început să lucreze ca model la vârsta de șaisprezece ani, când și-a atras atenția cu fizicul său plin de farmec și cu părul blond platinat, devenind rapid o figură iconică în lumea modei și a fotografiei.

Cariera sa în film a început să prindă contur în anii ’50, când a semnat un contract cu studioul 20th Century Fox și a început să apară în roluri importante în filme precum „Niagara” (1953) și „Gentlemen Prefer Blondes” (1953). Însă rolul care a consacrat-o definitiv a fost cel din „Some Like It Hot” (1959), o comedie care a demonstrat versatilitatea sa actoricească și capacitatea de a aduce umor și sensibilitate pe ecran.

Pe lângă talentul său actoricesc, Marilyn Monroe a fost o prezență fascinantă și enigmatică în cultura populară. Personalitatea sa vibrantă și carisma naturală au captivat atât publicul cât și criticii. Cu toate acestea, viața ei personală a fost presărată cu dificultăți și instabilitate emoțională, reflectată în multiplele sale căsătorii și în problemele de sănătate mintală.

Marilyn Monroe a fost, de asemenea, o figură emblematică a stilului și a modei, contribuind la definirea unui standard de frumusețe și eleganță în anii ’50. De la rochiile ei elegante până la imaginea sa de sex simbol, ea a reușit să influențeze și să inspire generații întregi de artiști și femei din întreaga lume.

Moartea sa prematură în 1962, la vârsta de doar 36 de ani, a alimentat numeroase teorii și speculații. Cu toate acestea, moștenirea și influența lui Marilyn Monroe continuă să fie resimțite în cultura contemporană, fiind o icoană a feminității și a Hollywood-ului clasic care a traversat cu grație și farmec timpul.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă