31.2 C
București
joi, 27 iunie 2024
AcasăSpecialBosnia: Patru morţi după ce s-a surpat o mină

Bosnia: Patru morţi după ce s-a surpat o mină

Patru persoane au murit după ce o mină de cărbune s-a surpat duminică în regiunea Tuzla, în nord-estul Bosniei Herţegovina, informează MediafaxIncidentul a avut loc în timpul unei exploatări ilegale a minei, în cursul nopţii, potrivit televiziunii naţionale bulgare.

Un cutremur cu magnitudinea de 3,6 pe scara Richter a fost înregistrat în vecinătatea minei aproximativ în acelaşi interval de timp, însă nu este clar dacă acesta a provocat surparea minei.

Echipele de salvare au recuperat cadavrele a patru bărbaţi duminică, au afirmat poliţia şi oficialii, citaţi de Reuters.

"Toate cele patru cadavre au fost recuperate şi duse la spitalul din Tuzla pentru autopsie", a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei locale, Izudin Sarici.

El a adăugat că poliţia şi specialiştii minieri vor continua luni investigaţia pentru a stabili cauzele accidentului.

Accidentele sunt frecvente în minele de cărbune învechite din Bosnia. În septembrie, cinci mineri au murit în urma unui cutremur care a dus la surparea minei Raspotocje din centrul Bosniei. Cel mai grav accident minier produs în Bosnia datează din 1982, când 39 de mineri au murit în aceeaşi regiune.

Cele mai citite

EXCLUSIV. Angajații TAROM sunt nemulțumiți că au salariile la jumătate față de privați și amenință cu proteste

Piloții, dar și alte categorii de angajați ai TAROM sunt nemulțumiți de nivelul salariilor și sunt dispuși chiar să declanșeze grevă, în cazul în...

Ministerul Justiției, selecție pentru magistratul de legătură în Italia. Ce recomandă Gorghiu

Ministerul Justiţiei (MJ) desfăşoară, în această perioadă, procedura de selecţie a magistratului de legătură în Italia.Potrivit ministrului Justiţiei, Alina Gorghiu, candidaţii îşi pot depune...

Va juca Andy Murray la Wimbledon? “Aș spune că…”

Tenismanul britanic Andy Murray continuă să spere că va participa pentru ultima dată la Wimbledon săptămâna viitoare. Cu toate acestea, el admite că este...
Ultima oră
Pe aceeași temă