39.1 C
București
vineri, 12 iulie 2024
AcasăInternaționalAccident feroviar în Slovacia! Cinci persoane au murit

Accident feroviar în Slovacia! Cinci persoane au murit

Accidentul feroviar în Slovacia! Cinci persoane au murit, iar alte zeci au fost rănite.

Cinci persoane au murit și alte zeci au fost rănite, după ce un tren slovac s-a ciocnit cu un autobuz, au anunțat joi serviciile de urgență, potrivit Reuters.

Un tren care călătorea din capitala cehă Praga spre capitala ungară Budapesta s-a ciocnit cu un autobuz în sudul Slovaciei, iar accidentul s-a soldat cu cel puțin cinci morți și zeci de răniți, au declarat oficialii. Peste 100 de persoane se aflau la bordul trenului Eurocity când accidentul a avut loc puțin după ora locală 17:00 (15:00 GMT) în orașul Nove Zamky, au declarat poliția și compania slovacă de căi ferate ZSSK.

Decesele și numărul răniților au fost confirmate de serviciul de salvare al Slovaciei. Imaginile video au arătat că locomotiva era în flăcări. Autobuzul a fost grav avariat în accident, conform declarațiilor oficialilor feroviari. Autoritățile investighează circumstanțele exacte ale coliziunii, iar echipele de intervenție continuă să acorde asistență celor răniți și să gestioneze situația de urgență. Tragedia a atras atenția asupra necesității de a spori măsurile de siguranță în transportul feroviar și rutier pentru a preveni astfel de incidente în viitor.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă