26 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăSocialJustițieMinisterul Justiției, selecție pentru magistratul de legătură în Italia. Ce recomandă Gorghiu

Ministerul Justiției, selecție pentru magistratul de legătură în Italia. Ce recomandă Gorghiu

Ministerul Justiţiei (MJ) desfăşoară, în această perioadă, procedura de selecţie a magistratului de legătură în Italia.

Potrivit ministrului Justiţiei, Alina Gorghiu, candidaţii îşi pot depune dosarele în perioada 27 iunie – 10 iulie.

Fac apel către magistraţii români şi îi încurajez să se înscrie la această procedură de selecţie.

Alina Gorghiu – ministrul Justiției

„Fac apel către magistraţii români şi îi încurajez să se înscrie la această procedură de selecţie. Statul român are nevoie de dumneavoastră pentru a aduce înapoi în ţară fugarii. Italia se află în topul ţărilor din care au fost aduşi cei mai mulţi fugari. Dar şi una dintre ţările în care şi-au găsit refugiul mai mulţi fugari români celebri. Este nevoie de o persoană care să accelereze toate formele de cooperare judiciară în materie penală şi civilă dintre cele două state”, a precizat Alina Gorghiu, joi, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Potrivit prevederilor legale, magistratul de legătură îndeplineşte orice activitate menită să favorizeze şi să accelereze, în special prin stabilirea de contacte directe cu serviciile competente şi cu autorităţile judiciare ale statului gazdă, toate formele de cooperare judiciară în materie penală şi civilă, după caz.

De asemenea, magistratul de legătură român desfăşoară şi activităţi destinate să asigure funcţiile de schimb de informaţii şi de date statistice, cu scopul de a favoriza cunoaşterea reciprocă a sistemelor juridice, a băncilor de date juridice, precum şi relaţiile dintre profesiile juridice din cele două state.

Durata mandatului magistratului de legătură este de până la trei ani, cu posibilitatea reînnoirii o singură dată, şi se stabileşte prin ordin al ministrului Justiţiei. 

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă