12.4 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăTechLiderul PSD Vaslui explică de ce social-democrații nu se grăbesc să numească...

Liderul PSD Vaslui explică de ce social-democrații nu se grăbesc să numească pe altcineva în locul lui Ponta

Preşedintele organizaţiei judeţene Vaslui a PSD, Dumitru Buzatu, crede că nu este nicio grabă numirea unui înlocuitor pe postul lăsat liber de Victor Ponta, întrucât sunt alte priorităţi în partid decât “discuţiile fără cap şi fără coadă”, informează Mediafax.

Liderul social-democraţilor vasluieni, Dumitru Buzatu, susţine că cel care, în mod normal, deţine funcţia cea mai înaltă în partid, trebuie să fie şi la conducerea partidului odată cu retragerea preşedintelui Victor Ponta.

Citește și: Primele REACȚII ale politicienilor, după DEMISIA lui Victor Ponta de la șefia PSD

În opinia preşedintelui PSD Vaslui, Comitetul Executiv al partidului poate să numească pe oricare dintre membrii acestei structuri în fruntea social-democraţilor din România până la organizarea unor eventuale alegeri.

“Pentru orice funcţie care rămâne vacantă, trebuie să se găsească un substitut. În mod normal, persoana care deţine funcţia cea mai înaltă în ierarhia partidului trebuie să-l înlocuiască temporar sau definitiv pe cel care a părăsit postul de preşedinte. Comitetul Executiv al partidului, analizând situaţia, poate să numească pe oricare dintre membrii acestei structuri până se aplică prevederile statutare privind alegerile. După părerea mea, nu este nicio grabă numirea cuiva în locul lui Victor Ponta pentru că funcţia este deţinută de către preşedintele Consiliului Naţional al PSD. În mod cert, avem alte priorităţi legate de activitatea de partid şi cele de guvernare decât aceste discuţii fără cap şi fără coadă”, a declarat, luni, preşedintele organizaţiei judeţene Vaslui a PSD, Dumitru Buzatu.

La scurt timp de la anunţul făcut, duminică, de Victor Ponta, liderul social-democraţilor vasluieni a afirmat că nu este surprins de retragerea premierului de la conducerea PSD şi speră că acest moment să nu treacă neobservat de către membrii partidului.

Citește și: Ponta clarifică, pe Facebook, situația din PSD

Premierul Victor Ponta a fost pus sub inculpare, luni, în dosarul în care este urmărit penal, alături de Dan Şova, iar procurorii urmează să identifice bunurile acestuia, pentru ca o parte să fie puse sub sechestru, potrivit unor surse judiciare. El şi-a anunţat duminică retragerea din funcţia de preşedinte PSD, în timp ce PNL i-a cerut demisia şi din fruntea Guvernului.

 

 

Cele mai citite

Ministrul german al economiei Robert Habeck susține strategia de a investi în combinate siderurgice

Ministrul german al economiei Robert Habeck a justificat miliardele de euro investite de ţara sa în fabrici de oţel verde prin nevoia de a...

Poliția ungară l-a arestat pe căpitanul unei nave implicată într-o coliziune pe Dunăre

Poliţia ungară a anunţat luni că l-a arestat pe căpitanul unei nave de croazieră sub pavilion elveţian implicată într-o coliziune pe Dunăre cu o...

Zelenski critică lentoarea deciziilor aliaților occidentali privind ajutorul pentru Ucraina

Aliaților occidentali le ia prea mult timp pentru a lua decizii cheie privind sprijinul militar pentru Ucraina, a declarat președintele Volodimir Zelenski într-un interviu...
Ultima oră
Pe aceeași temă