16 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăTechLansarea candidaților PNL Galați, cu speranțe și „primării de familie“

Lansarea candidaților PNL Galați, cu speranțe și „primării de familie“

La Primăria Țepu, după ce în 2004-2012 a fost primar Daniel Țuchel, din 2012 a urmat soția acestuia iar acum candidatul PNL e Marian Țuchel, fratele lui Daniel.

La Sala Sporturilor din Galați a avut loc lansarea candidaților PNL la alegerile locale de pe 5 iunie, la eveniment participând copreședinții Alina Gorghiu și Vasile Blaga și aproximativ trei mii de membri PNL. În deschiderea lansării candidaților a avut loc cea de a 22-a ediție a „Galei Premiilor PNL“, în cadrul căreia au fost acordate premii gălățenilor care au performat în diverse domenii. Premiul pentru excelență a fost acordat copreședintei PNL Alina Gorghiu, după ce la ediția de anul trecut premiul i-a fost acordat lui Vasile Blaga. Principalii candidați ai liberalilor sunt medicul Nicușor Ciumacenco, fost viceprimar, candidat pentru mandatul de primar al Galațiului și actualul primar al Tecuciului Daniel Gerhardt Țuchel, susținut de conducerea PNL pentru un nou mandat.

Candidatul PNL la Primăria Galați s-a referit la prioritățile sale accentuând principalele probleme cu care se confruntă gălățenii, lipsa locurilor de muncă, care au făcut ca mulți gălățeni să plece la muncă peste hotare sau în alte mari orașe și deficiențele în asigurarea utilităților. „În ultimii 25 de ani, Galațiul a pierdut peste 70.000 de locuitori. În plin secol XXI, peste 30.000 de gălățeni stau în case neîncălzite, stau fără apă rece și fără apă caldă“, a spus Ciumacenco. Alina Gorghiu, legată de această zonă întrucât s-a născut la Tecuci și are familia acolo, și-a exprimat convingerea că liberalii gălățeni vor reuși să câștige alegerile și scoată județul Galați din izolare.

Copreședintele PNL Vasile Blaga a dezvăluit că la Galați, în 2005, a purtat prima discuție, cu liderii locali, despre unificarea PNL și PD într-o mare forță a dreptei: „Aici am discutat prima dată despre fuziune, cu Victor (președintele PNL Galați, Victor Dobre – n.red.), cu Mihai Capră (fost prefect și secretar de stat la MAI – n.red.), cu Mircea Toader și cu alți colegi, încă din 2005. Vă mulțumesc tuturor că ați reușit să puneți pe picioare această puternică organizație“, a spus Blaga. În 2005, Vasile Blaga, pe atunci ministru al Administrației și Internelor a petrecut o lungă perioadă la Galați pentru gestionarea crizei inudațiilor.   

ÎMPREUNĂ

La Primăria Țepu, „rotația“ familiei Țuchel

Când vine vorba de lista candidaților PNL sunt și perso­naje și situații discutabile. Un caz este candidatura pentru Primăria comunei Țepu. În perioada 2004-2012, primar a fost Daniel Gerhardt Țuchel, în prezent primar la Tecuci. În 2012, când Țuchel a candidat la Tecuci, soția sa a candidat pe lista USL și a devenit primar la Țepu. Acum, candidatul PNL la Primăria Țepu este Marian Țuchel, fratele lui Daniel Gerhardt Țuchel, în prezent administrator public în primăria condusă de cumnata sa.

 

 

Cele mai citite

Angel Tîlvăr spune că navigația maritimă suferă cel mai mult de pe urma acțiunilor de bruiaj

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a declarat marţi că navigaţia maritimă este cea care are cel mai mult de suferit de pe urma acţiunilor de...

Glume despre Ciolacu, după vizita la Erdogan. “Marcele, eu ți-aș fi dat sabia lui Ștefan cel Mare, dar am auzit că nu ești moldovean”

Posibila restituire a sabiei lui Ștefan cel Mare către România, anunțată de premierul Ciolacu, a generat glume pe internet. Vizita premierului Marcel Ciolacu la Ankara,...

Iohannis, vizită la Piatra Craiului

Preşedintele Klaus Iohannis va vizita, astăzi, Parcul Naţional "Piatra Craiului", cu prilejul Zilei Internaţionale a Biodiversităţii şi în marja Zilei Europene a Parcurilor Naţionale,...
Ultima oră
Pe aceeași temă