33.1 C
București
marți, 18 iunie 2024
AcasăPoliticăIohannis, vizită la Piatra Craiului

Iohannis, vizită la Piatra Craiului

Preşedintele Klaus Iohannis va vizita, astăzi, Parcul Naţional “Piatra Craiului”, cu prilejul Zilei Internaţionale a Biodiversităţii şi în marja Zilei Europene a Parcurilor Naţionale, care va fi marcată pe 24 mai.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, sprijinirea politicilor publice care asigură protecţia mediului, conservarea biodiversităţii şi promovarea activităţilor educative în natură au reprezentat permanent priorităţi ale preşedintelui.

”Prin participarea la evenimentul de miercuri, preşedintele Klaus Iohannis evidenţiază importanţa conservării patrimoniului natural şi rolul parcurilor naţionale pentru activităţile educative şi de conştientizare, precum şi pentru recreere, cu condiţia adoptării unui comportament responsabil cu natura”, arată sursa citată.

În cadrul vizitei, preşedintele României va avea discuţii cu autorităţile centrale relevante privind protecţia mediului, conservarea biodiversităţii şi promovarea educaţiei pentru mediu.

De asemenea, Klaus Iohannis se va întâlni şi cu directorii de parcuri naţionale şi naturale din diverse regiuni ale ţării, reuniţi la Parcul Naţional “Piatra Craiului”.

Pe agenda discuţiilor vor fi teme care necesită o abordare şi un efort coordonat la nivel naţional, precum creşterea accesului publicului larg la parcurile naţionale şi naturale, desfăşurarea programelor educative în parcuri, precum implementarea Programului Naţional ”Rangerii Juniori”, precizează sursa citată.

Alte puncte de interes includ stabilirea unui cadru naţional pentru protejarea biodiversităţii, pentru conservarea integrităţii ecosistemelor şi peisajelor, precum şi pentru administrarea optimă a parcurilor naţionale şi naturale. 

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Snapchat lansează instrumente de inteligență artificială pentru realitatea augmentată avansată

Marți, Snapchat a lansat ultima sa iterație a tehnologiei AI (n.r. inteligența artificială) generative, care va permite utilizatorilor să vadă efecte speciale mai realiste...

Șeful ANI, Ionel Moise „Ariel”, este mai presus decât legea…ANI  

De când Agenția Națională de Integritate (ANI) este condusă de Florin-Ionel Moise „Ariel” ar trebui să aibă ca motto expresia „peștele de la...

Gabriela Firea: “Demisionez din Senatul României începând cu data de 1 iulie”

Marți, plenul Senatului a recunoscut demisia senatoarei PSD Gabriela Firea, care a fost aleasă în Parlamentul European. Mandatul său de senator va fi declarat...
Ultima oră
Pe aceeași temă