33 C
București
sâmbătă, 22 iunie 2024
AcasăPoliticăGlume despre Ciolacu, după vizita la Erdogan. "Marcele, eu ți-aș fi dat...

Glume despre Ciolacu, după vizita la Erdogan. “Marcele, eu ți-aș fi dat sabia lui Ștefan cel Mare, dar am auzit că nu ești moldovean”

Posibila restituire a sabiei lui Ștefan cel Mare către România, anunțată de premierul Ciolacu, a generat glume pe internet.

Vizita premierului Marcel Ciolacu la Ankara, la președintele Recep Erdoğan, ar fi prilejuit și o discuție pe tema sabiei voievodului Moldovei, a anunțat premierul Ciolacu în seara de 21 mai 2024. “Marcele, eu ți-aș fi dat sabia lui Ștefan cel Mare, dar am auzit că nu ești moldovean”, este o declarație atribuită, în glumă, președintelui Turciei, Recep Erdoğan. Așa-zisa declarație a șefului statului turc vine după ce premierul Ciolacu a anunțat, în fața jurnaliștilor, că România negociază cu Turcia pentru a primi înapoi sabia domnitorului Moldovei.

Conform informațiilor care s-au vehiculat în ultimii ani, sabia originală a lui Ștefan s-ar afla în muzeul Topkapî din Istanbul.

Cu privire la restituirea sabiei, “avem discuţii pe acest subiect”, a susținut premierul Ciolacu. Potrivit acestuia, sabia originală (cea aflată în Turcia) are două copii, făcute de același armurier, iar ambele copii se află în România. “Una este în biroul meu şi una a fost primită de Adrian Năstase şi a fost donată la Putna”, a precizat premierul Ciolacu.

Premierul Ciolacu a făcut acest anunț într-o conferință de presă susținută la finalul vizitei sale la Ankara, din ziua de 21 mai 2024. Din delegația condusă de premierul Ciolacu în Turcia au făcut parte ministrul de Externe, ministrul Apărării și ministrul Economiei.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

EURO 2024: Georgia-Cehia 1-1

Georgia şi Cehia au încheiat la egalitate, 1-1 (1-0), meciul care a avut loc sâmbătă, pe Volksparkstadion din Hamburg, în Grupa F a...

Un foc de artificii de pe un iaht a produs un incendiu pe insula grecească Hydra

Un incendiu de pădure izbucnit pe insula grecească Hydra, lângă Atena, a fost declanşat vineri seara de un foc de artificii de pe un...

Nicușor Dan anunță că montează peste 30 de cișmele noi în București

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că 30 de cişmele noi, prevăzute cu adăpătoare pentru animale, sunt amplasate în aceste zile în parcurile administrate de...
Ultima oră
Pe aceeași temă