32 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSportVoiculescu îi cere lui Băsescu să reformuleze cererea de convocare a Parlamentului

Voiculescu îi cere lui Băsescu să reformuleze cererea de convocare a Parlamentului

Potrivit unui document intrat în posesia Inpolitics, monitorizat de ziare.com, Dan Voiculescu, în calitate de şef interimar al Senatului, pe durata concediului lui Mircea Geoană, îi cere preşedintelui Traian Băsescu să reformuleze cererea de convocare a Parlamentului în sesiune extraordinară, întrucât aceasta nu respectă prevederile regulamentare.

Voiculescu îi sugerează preşedintelui ca noua cerere să conţină şi alte teme de dezbatere, pe lângă cele trei propuse de Băsescu.

După ce îi aduce la cunoştinţă preşedintelui că, în perioada 19 iulie-7 august, este preşedinte al Senatului, Dan Voiculescu afirmă, în scrisoarea depusă miercuri la secretariatul Administraţiei prezidenţiale: “pentru a putea derula procedurile parlamentare prevăzute de Regulamentul Senatului, este necesar să refaceţi cererea dumneavoastră şi să menţionaţi şi durata de desfăşurare a sesiunii extraordinare, în conformitate cu prevederile art.81 alin.(2) din Regulamentul Senatului”.

În plus, actualul preşedinte al Senatului îi cere preşedintelui să includă pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare şi alte proiecte de lege decât cele trei propuse de Traian Băsescu. Este vorba despre:

1. Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 58/2010 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal şi alte măsuri financiar-fiscale.

2. Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 63/2010 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, precum şi pentru stabilirea unor măsuri financiare.

3. Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 48/2010 pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul sănătăţii în vederea descentralizării

4. Modificarea Codului Fiscal în sensul reducerii la 5% a Taxei pe Valoarea Adăugată la alimentele de bază şi pentru construcţiile noi.

5. Instituirea cadrului legal necesar pentru acordarea de titluri de stat pentru bugetari, cu maturitate la 3-5 ani, proporţional cu reducerile salariale suferite.

“După ce solicitarea dumneavoastră va îndeplini toate condiţiile legale, Biroul Permanent al Senatului va dezbate şi va decide calendarul şi ordinea de zi a sesiunii extraordinare”, îşi încheie Voiculescu epistola adresată preşedintelui.

Cele mai citite

Bacalaureat 2024. Astăzi este proba orală la Limba română

Examenul de Bacalaureat 2024 începe în ziua de luni, 17 iunie, prima probă fiind proba orală la Limba și literatura română. Peste 134.000 de candidaţi...

Sergio Ramos va părăsi Sevilla

Sevilla FC a anunțat luni că fundașul central Sergio Ramos, în vârstă de 38 de ani, va părăsi clubul la sfârșitul acestui sezon. Ramos,...

Reacția lui Klaus Iohannis după victoria lui Stanciu și compania

Klaus Iohannis, președintele României, a transmis un mesaj de felicitări echipei naționale a României, după victoria cu 3-0 în fața Ucrainei. Naționala de fotbal a...
Ultima oră
Pe aceeași temă