37.1 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăSocialEducațieBacalaureat 2024. Astăzi este proba orală la Limba română

Bacalaureat 2024. Astăzi este proba orală la Limba română

Examenul de Bacalaureat 2024 începe în ziua de luni, 17 iunie, prima probă fiind proba orală la Limba și literatura română.

Peste 134.000 de candidaţi s-au înscris să susțină examenul de Bacalaureat în sesiunea iunie – iulie 2024. Ministerul Educaţiei a anunțat că probele de evaluare a competenţelor din cadrul acestei sesiuni de Bacalaureat sunt programate în perioada 17 – 27 iunie 2024.

Prima probă (proba A) este cea la Limba și literatura română – Oral. Urmează evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, evaluarea competenţelor digitale și evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Desfășurarea probelor este monitorizată audio-video. În timpul probelor, candidații nu au voie să aibă asupra lor manuale, dicţionare, caiete sau telefoane mobile.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă