31.1 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăSportFotbalEdi Iordănescu: Astăzi s-a născut „Generația de Suflet”

Edi Iordănescu: Astăzi s-a născut „Generația de Suflet”

Selecționerul Edi Iordănescu a vorbit după victoria istorică a României, scor 3-0 contra Ucrainei, la debutul din EURO 2024, despre ”Generația de Suflet” care s-a născut astăzi, la Pro TV, postul care a transmis meciul.

“Efectiv băieţii au fost fabuloşi. Vă rog ceva. Am văzut că începe să fie numită această generaţie în fel şi fel. Vă rog, nu o numiţi în niciun fel. Această generaţie nu reprezintă niciun metal, de niciun fel. E generaţia de suflet. Trebuie să fie şi generaţia de suflet a românilor. A fost victoria Generaţiei de Suflet. Băieţii ăştia au dat multe borne peste cap. S-au unit şi au dat tot ce au mai bun. E meritul lor total şi le sunt recunoscător”, a declarat Iordănescu.

”E o victorie memorabilă, nu știu dacă aș putea găsi cuvinte pentru a le mulțumi suporterilor de aici și de pretutindeni. Înainte de orice aș vrea să le mulțumesc băieților, îi felicit și îi strâng în brațe. Au bătut recorduri în acest meci”, a mai spus selecționerul.

Iordănescu: ”Starul nostru este grupul”

„ Și ei (n.r.: jucătorii Ucrainei) știau multe lucruri despre noi, noi am interpretat foarte bine în majoritatea timpului ce ne-am propus, mă bucură că e o victorie categorică și mă bucur că n-am primit gol.

Sunt fericit pentru Stanciu pentru că a fost numit omul meciului, sper să mă salute în continuare (în spirit de glumă- n.red.), dar starul nostru este grupul.

Să ne bucurăm azi, o să urmeze și analiza, au fost și lucruri care n-au fost bune, de mâine vedem ce o să facem. Avem trei portari buni care pot apăra în orice moment. Avem secrete față de adverari, mi-e greu să spun înainte de joc lucruri din punct de vedere tactic”, a declarat Edi Iordănescu, imediat după meci, în emisiunea Studio EURO 2024, la Pro TV.

VIDEO. Edi Iordănescu pregătit pentru partida cu Ucraina: “Echipa noastră va da totul”

Selecționerul echipei naționale de fotbal a României, Edward Iordănescu, a făcut declarații într-o conferință de presă desfășurată la München, înaintea partidei cu Ucraina, prima de la EURO 2024. El a subliniat că echipa națională este determinată să dea totul pe teren și este pregătită să lupte pentru fiecare metru de teren în meciul următor.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă