22.9 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSportTraian Ungureanu: Sub controlul USL ţara se prăbuşeşte, alegerile trebuie să fie...

Traian Ungureanu: Sub controlul USL ţara se prăbuşeşte, alegerile trebuie să fie un scut anti-USL

Democrat-liberalul Traian Ungureanu a declarat, joi, că România se află în faţa unui ,,pericol iminent” având în vedere că economia a scăzut cu 0,5% faţă de trimestrul trecut, potrivit NewsIn, citat de Realitatea.net.

Ungureanu susţine, astfel, că votul din 9 decembrie trebuie să fie ,,un scut anti-USL”, deoarece sub controlul acestora ţara se prăbuşeşte.

“Ne aflăm în faţa unui pericol iminent, nu o spunem noi, o spun cifrele, cifrele care trag în jos România. Repet, ne aflăm în faţa unui pericol iminent, suntem la câteva săptămâni de dezastru. Recesiunea, inflaţia, lipsa de investiţii şi peste toate minciuna permanentă a guvernului Ponta vor fi fatale României, României care înseamnă în primul rând nivel de viaţă pentru milioane şi milioane de oameni. Românii au primit de fapt de la USL doar dreptul la frică, frica de concediere, frica de dispariţie a salariului, un sentiment foarte bine cunoscut la Oltchim”, a spus el în cadrul unei conferinţe de presă.

Purtătorul de cuvânt al ARD a precizat că votul din 9 decembrie trebuie să fie ,,un scut anti-USL”, iar replica pe care trebuie să o primească cei din Uniune după alegerile parlamentare poate să stea sub deviza ,,au venit, au minţit, vor pleca”. ,,Prin urmare, cea mai bună apărare împotriva acestui pericol este votul din 9 decembrie. Votul din 9 decembrie trebuie să fie un scut anti-USL, iar replica pe care USL trebuie să o primească pe 9 decembrie poate sta sub deviza: au venit, au minţit, vor pleca”, a punctat democrat-liberalul.

,,E cert că până la USL România era o ţară cu probleme, dar o ţară gvernată. Cu USL România a ieşit de sub control şi se prăbuşeşte. Nu este nicio mirare atâta timp cât prim ministru este Victor Ponta, adică un politician catastrofal pentru mediile economice, pentru mediul economic, pentru investitori, pentru oamenii care muncesc într-o companie, mai ales într-o companie de stat, Victor Ponta este doar prieten al inflaţiei şi a scumpirilor”, a completat europarlamentarul PDL. De asemenea el a mai spus că ,,nu este de mirare că suntem aşa cum suntem” atâta timp cât celălalt lider al USL este Crin Antonescu , ,,un producător de dezastre” a cărei reuşită poate fi ,,becalizarea României”.

Totodată, Gabriel Biriş, candidat ARD pe Bucureşti, a declarat că ultimele cifre venite de la INS au confirmat ,,dezastrul” pe care USL îl aduce economiei româneşti. ,,Ultimele cifre venite de la Institutul Naţional de Statistică ne-au confirmat într-un mod rece, matematic, dezastrul pe care USL îl aduce economiei româneşti. USL a scăzut economia României cu 0,5% în trimestrul III faţă de trimestrul II al acestui an. Mai avem puţin şi intrăm tehnic în recesiune. USL a scăzut economia chiar şi mai mult faţă de 2011, cu 0,8%. Este foarte clar, analizând aceste cifre, că economia României nu se îndreaptă în direcţia corectă. Nu ne este deloc bine cu USL la putere. Şase luni a trebuit acestui Guvern ca să inverseze un trend de creştere. (….) Blocajul economic omoară din ce în ce mai multe firme şi acest lucru va duce la pierdere de locuri de muncă şi la insecuritatea financiară şi socială pentru România”, a specificat vicepreşedintele Forţei Civice.

El a mai precizat că ,,investiţiile directe în economie sunt pe primele şase luni ale acestui an, aproape de zero”.

,,Investiţiile directe în Europa cresc, în România scad. Nu scad, au ajuns la minim istoric (…). Toate acestea reprezintă vina celor care ne guvernează. Nu este nimeni altcineva responsabil. Guvernul USL este responsabil pentru faptul că fondurile sunt blocate, pentru faptul că economia scade, că nu s-au creat condiţiile să atragem investiţii în economie”, a comentat Biriş. El a concluzionat spunând că USL şi actuala guvernare îndreaptă ţara spre ,,dezastru”, iar pe 9 decembrie va trebui să se stabilească direcţia în care se va îndrepta România.

,,Concluzia devine evidentă. (…) USL şi guvernarea la care asistăm în ultimele şase luni ne îndreaptă spre dezastru. Va trebui să stabilim în data de 9 decembrie în ce direcţie ne îndreptăm. ARD are un plan concret, un program de guvernare care să ducă la relansarea economiei. Ne propunem scăderea impozitelor, o mai bună administrare, ne propunem investiţii”, a conchis Gabriel Biriş.

Cele mai citite

Tragic accident la Tomşani, Vâlcea. Un tânăr de doar 22 de ani și-a pierdut viața

Un accident tragic a avut loc în localitatea Tomșani din Vâlcea, în care un tânăr de 22 de ani a murit după ce mașina...

Un băiat de 19 ani a intrat peste o femeie de 30 de ani şi fiica ei şi a încercat să violeze fata de...

Un incident șocant a avut loc în comuna Izvoare din județul Dolj, unde un tânăr în vârstă de 19 ani a fost reținut și...

Toți portughezii vor purta tricou CR7 la EURO 2024, ca să nu mai existe dubii în legătură cu marcatorul

IlustrațiiȘ Marian Avramescu Legenda vie a fotbalului portughez Cristiano Ronaldo mai are doar câteva zile până la debutul la Turneul Final al Campionatului European...
Ultima oră
Pe aceeași temă