29.1 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSportŞeful Senatului îi cere lui Cioloş să dea explicaţii în plenul Senatului,...

Şeful Senatului îi cere lui Cioloş să dea explicaţii în plenul Senatului, privind evacuarea sediului Antena 3

Şeful Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, i-a cerut, marţi, premierului Dacian Cioloş să dea explicaţii în plenul Senatului, privind evacuarea Antena 3, informează Agerpres.

El a afirmat că descinderea, organizată de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală la sediul televiziunilor trustului Intact, reprezintă ”un atac inacceptabil şi un plan bine pus la punct de suspendare a democraţiei”. 

“Este practic un plan bine pus la punct de suspendare a democraţiei. (…) Descinderea brutală şi supranumerică, organizată de ANAF, ieri, la sediul unei televiziuni, cu controlul identităţii persoanelor aflate în sediu, un control din care nu a lipsit, probabil, decât folosirea gazelor lacrimogene la ceea ce se mai putea face în plus, mi se pare că ajunge să fie expresia ultimă a acestor derapaje permanente care se întâmplă în România în ultima perioadă”, a spus Tăriceanu, în plen. 

Astfel, el a propus ca El a arătat că premierul Dacian Cioloş să vină în plenul Senatului să dea explicaţii cu privire la acţiunea unor instituţii aflate în subordinea Guvernului. 

Citeşte şi: Sediile Antenei 1 şi Antenei 3, somaţie de evacuare de la ANAF

“Consider că în faţa acestei situaţii excepţionale se impune o măsură din partea Parlamentului, care este instituţia fundamentală menită să apere drepturile şi libertăţile cetăţenilor, printre care şi dreptul la liberă exprimare. În baza articolului 111 al Constituţiei, Senatul are dreptul să ceară Guvernului să dea explicaţii şi vreau să vă solicit să fiţi de acord să cerem primului-ministrul al României să vină mâine în faţa Senatului pentru a da explicaţii cu privire la acţiunea unor instituţii aflate în subordinea Guvernului care nu pot fi puse în regimul economic al recuperării unor sume de bani, ci aruncă o pată degradantă asupra întregii ţări, ca stat european, care pune preţ pe libertatea de exprimare a presei”, a susţinut Tăriceanu. 

Totodată, el a adăugat că nu ministrul de Finanţe trebuie să dea explicaţii, pentru că “nu interesează acţiunea legată de recuperare a unei sume, ci acest grav atentat la adresa presei libere”. 

Citeşte şi: Vedetele Antena 3 protestează faţă de decizia ANAF de executare a sediilor instituţiei media

Plenul Senatului a decis, marţi, schimbarea ordinii de zi şi introducerea unei dezbateri referitoare la acţiunea unor instituţii ale statului la adresa televiziunilor trustului Intact.

Imobilele în care îşi desfăşoară activitatea posturile de televiziune Antena 1 şi Antena 3 trebuie evacuate în termen de cinci zile, în urma notificării primite, luni, de la Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Bucureşti, care pune în executare sentinţa penală din 2013, rămasă definitivă. 

 

 

Cele mai citite

Cod galben de caniculă şi disconfort termic, luni şi marţi, în mai multe judeţe ale ţării

Meteorologii au emis avertizare de caniculă şi disconfort termic pentru mai multe judeţe ale ţării, valabilă luni şi marţi, când temperaturile vor fi ridicate....

Un autocar și un autocamion din Ucraina s-au ciocnit în județul Constanța. Autocarul transporta copii ucraineni în Bulgaria

Un autocar și un autocamion, ambele din Ucraina, s-au ciocnit în județul Constanța, în noaptea de duminică spre luni, 16 spre 17 iunie 2024. Accidentul...

Aurelian Pavelescu (PNȚCD), candidat la Președinția României: Dreptul european este aplicabil doar dacă nu încalcă norma constituțională

Aurelian Pavelescu, președintele PNȚCD și candidat la Președinția României, consideră că dreptul european este aplicabil în România doar dacă nu contravine Constituției României. Acest punct...
Ultima oră
Pe aceeași temă