26.7 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăSocialEvenimentUn autocar și un autocamion din Ucraina s-au ciocnit în județul Constanța....

Un autocar și un autocamion din Ucraina s-au ciocnit în județul Constanța. Autocarul transporta copii ucraineni în Bulgaria

Un autocar și un autocamion, ambele din Ucraina, s-au ciocnit în județul Constanța, în noaptea de duminică spre luni, 16 spre 17 iunie 2024.

Accidentul s-a produs pe DN22, în jurul orei 3 dimineața, în apropierea localității Tariverde. Autocarul mergea spre Bulgaria și avea la bord 57 de persoane, cetățeni ucraineni, dintre care 42 de minori și 15 adulți. În urma accidentului, 15 persoane (2 adulți și 13 copii) au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Autocamionul implicat în accident se deplasa spre portul Constanța. Din primele imagini reiese că autocarul a lovit autocamionul din spate, ceea ce ar indica o responsabilitate a șoferului autocarului.

Inițial în județul Constanța a fost activat planul roșu de intervenție, întrucât era vorba de un mare număr de persoane care puteau avea nevoie de asistență medicală. Acum, planul roșu este dezactivat.

Copiii au fost inițial transportați la sala de sport din orașul Năvodari. Apoi au fost preluați de un alt autocar și ar urma să continue drumul spre Bulgaria.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă