22.8 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaRusia – Ucraina, ziua 845. "Vom fi alături de Ucraina până când...

Rusia – Ucraina, ziua 845. „Vom fi alături de Ucraina până când va învinge”, anunță președintele SUA, Joe Biden

„Vom fi alături de Ucraina până când va învinge în acest război”, a anunțat președintele SUA, Joe Biden, în contextul conferinței de pace care s-a desfășurat, în perioada 15 – 17 iunie 2024, în Elveția.

Mesajul președintelui Biden este retransmis pe internet de Ambasada SUA în România. Textul este însoțit de o fotografie realizată în SUA, în care președintele Biden apare alături de președintele Zelenski.

Vom fi alături de Ucraina până când va învinge în acest război

Președintele Biden nu a mers la conferința din Elveția însă, din partea SUA, la conferință a fost prezentă vicepreședinta SUA, Kamala Harris. Vicepreședinta SUA a anunțat, la summit, și un nou sprijin din partea SUA pentru Ucraina.

Ucraina a fost reprezentată la conferința din Elveția de președintele Volodimir Zelenski. România a fost reprezentată la Summit de ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu.

Summit-ul de pace pentru Ucraina s-a desfășurat în stațiunea Bürgenstock din centrul Elveției. Conferința a avut drept co-organizatori Elveția și Ucraina. Rusia nu a fost invitată să participe la această reuniune și, drept urmare, nu a trimis niciun reprezentant.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă