26 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăInternaționalNATO trece mai multe rachete nucleare din depozitare în "standby", anunță Stoltenberg

NATO trece mai multe rachete nucleare din depozitare în „standby”, anunță Stoltenberg

NATO își trece mai multe focoase nucleare din starea de depozitare în cea de „standby”, a anunțat secretarul general al Alianței Atlantice, Jens Stoltenberg, într-un interviu acordat presei britanice.

Măsura luată de NATO este menită să contracareze creșterea amenințărilor din partea Rusiei și a Chinei și să le transmită acestor potențiali adversari un „semnal clar”. Stoltenberg a subliniat că China este într-un proces de dezvoltare rapidă a arsenalului ei nuclear. Pentru NATO, principalele amenințări nucleare sunt cele legate de Rusia, China sau Coreea de Nord.

Tensiunile internaționale sunt amplificate și de actualul război din Ucraina, al cărui final încă nu se poate anticipa.

Între țările membre NATO se desfășoară acum consultări în urma cărora unele arme nucleare, aflate încă în starea de depozitare, vor fi trecute în stare de alertă. În Europa există țări NATO care dețin propriile arme nucleare. Alte țări NATO nu dețin arme nucleare dar găzduiesc arme nucleare ale SUA pe teritoriul lor.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă