22.4 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSportSedinta de bancuri la tribuna Parlamentului

Sedinta de bancuri la tribuna Parlamentului

» S-au spus bancuri, s-au facut urari pascale ironice. Cu alte cuvinte, deputatii au aruncat ieri in derizoriu activitatea legislativa.

» Liberalii au fost ridiculizati pentru ca au prezentat doua texte diferite privind o motiune simpla pe tema Educatiei.

Plenul camerei deputatilor a decis sa nu dezbata motiunea simpla a liberalilor, invocand discrepantele dintre textul depus la Biroul Permanent si textul lecturat in plen. Atat deputatii PSD, cat si cei ai PDL au sustinut punctul de vedere al Comisiei pentru Regulament, aratand ca liberalii nu au respectat procedurile citind in plen o alta motiune decat textul pe care l-au depus la presedintele Camerei Deputatilor si acuzandu-i pe reprezentantii liberali  de sincopele din Regulament. Motiunea liberalilor pe Educatie s-a trasformat in mar al discordiei, deputatii schimband replici acide. Cerandu-si politicos scuze in avans de la reprezentantul minoritatii evreiesti, Aurel Vainer, deputatul PSD Anghel Stanciu si-a intarit opinia cu o butada care  a starnit zambete.

 

"Itic si Strul aveau diferende, asa ca au fost de acord sa mearga la rabin. Itic ii spune lui Rabi: «Spuneti-mi daca albul este culoare». «Stati sa ma uit in Talmud», spune Rabi, concluzionand apoi ca albul este culoare. «Dar negrul?», intreaba Itic. «Da, si negrul», raspunde Rabi. Apoi Itic ii spune lui strul: «Vezi, mai, desteptule, ca ti-am vandut un televizor color?»", a spus Anghel Stanciu, explicand triumfator ca asa si liberalii au incercat sa depuna motiunea pe Educatie. "Au plecat la targ cu una si au venit cu alta", a afirmat deputatul PSD.

Motiune orala
La randul sau, social-democratul Valeriu Zgonea a pus neclaritatile din Regulament in contul liberalilor care l-au modificat in 2005. El a precizat ca romanii sunt mai inventivi decat pot concepe europenii si au inventat motiunea orala, facand referire la faptul ca liberalii au citit in plen un alt text al motiunii simple pe Educatie decat cel depus la conducerea Camerei. Biroul Permanent al Camerei Deputatilor ar putea discuta martea viitoare sau, cel tarziu, miercuri dimineata motiunea pe Educatie depusa de liberali, urmand a fi stabilita data dezbaterii textului in plen.

Disputele s-au tinut lant la Camera Deputatilor, momentul culminant avand loc in momentul discutarii propunerii legislative referitoare la indemnizatia pentru activitatea de liber-profesionisti a artistilor interpreti. Nemultumiti ca Roberta Anastase a anuntat ca nu functioneaza sistemul de vot electronic si a solicitat votul prin ridicarea mainilor, deputatii PNL si UDMR au parasit sala de plen. Ironic, deputatul UDMR Marton Arpad a afirmat ca s-a stricat din nou masinaria de vot si ca UDMR nu doreste sa ingreuneze sedinta.

Liberalii au plecat din sala
La randul sau, deputatul PNL Eugen Nicolaescu i-a reprosat presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, ca a stricat sistemul de vot. "Pentru restabilirea adevarului, dumneavoastra ati stricat sistemul de vot", a spus Nicolaescu. El a subliniat ca schimbarea sistemul de vot trebuia aprobata de plen. Deputatul PSD Valeriu Zgonea a intervenit afirmand sarcastic ca deputatii PNL si UDMR vor sa plece mai devreme, liberalii pentru sarbatorile pascale, iar UDMR-istii pentru ca au sarbatorit deja Pastele. "Le urez Triferment cat mai mult celor care au avut Pastele.

Va urez Paste fericit si succesuri. Mi-am dat seama ca aveti probleme cu ouale si cu mielul si vreti sa plecati mai devreme", le-a spus Zgonea reprezentantilor opozitiei care paraseau sala. El a mai tinut sa precizeze ca procedura de schimbare a sistemului de vot a fost aplicata de cei care au fost in guvernarea anterioara, aratand ca aceasta procedura a fost utilizata de 400 de ori in patru ani.

Cele mai citite

Ce pensie va avea Traian Băsescu, după ce și-a pierdut îndemnizația de fost președinte

Traian Băsescu a rămas fără îndemnizația de fost președinte în 2022. Astfel, acum va încasa doar pensie de europarlamentar. Fostul președinte liberal nu mai...

Noua lege a pensiilor. Ce venituri va avea un român care a muncit 35 de ani

Noua lege a pensiilor vine cu metode diferite de calcul a veniturilor persoanelor după retragerea din activitate. Românii care au cotizat timp de 35...

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, crede că oxigenul este un gaz inflamabil. Nicușor Dan, primarul Capitalei, îl crede

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, politician foarte cunoscut în cadrul USR, susține că oxigenul este un gaz inflamabil. Inclusiv în prospectele unor produse tip...
Ultima oră
Pe aceeași temă