33.4 C
București
luni, 24 iunie 2024
AcasăInternaționalAccident pe Dunăre. Două persoane au murit, iar alte cinci sunt date...

Accident pe Dunăre. Două persoane au murit, iar alte cinci sunt date dispărute

Două persoane au fost ucise și alte cinci au fost date dispărute în urma unei coliziuni între o ambarcațiune cu motor de mici dimensiuni și o navă de croazieră pe fluviul Dunărea, la nord de Budapesta, sâmbătă seara târziu, a anunțat poliția ungară, potrivit Reuters.

Cadavrul unui bărbat adult a fost găsit în apropiere de locul accidentului, în timp ce cel al unei femei a fost recuperat mai în aval, iar unitățile de intervenție în caz de dezastru încă mai căutau cele cinci persoane dispărute, a declarat duminică poliția.

Un purtător de cuvânt al poliției din Budapesta, Soma Csecsi, a declarat că opt adulți se aflau la bordul bărcii cu motor de mici dimensiuni în momentul presupusei coliziuni. Accidentul a fost raportat sâmbătă seara, după ce poliția a vorbit cu un bărbat găsit cu o rană sângerândă la cap lângă drumul principal de lângă râu, în apropiere de Veroce, la 55 km nord de Budapesta.

„Poliția a vorbit cu bărbatul și, din comunicarea inițială a acestuia, a tras concluzia că a fost probabil victima unui accident de barcă”, a declarat Csecsi.

Cadavrul unui bărbat a fost recuperat la sud de Veroce, în timp ce cadavrul unei femei a fost găsit mai în aval, lângă un pod de la periferia nordică a Budapestei, unde poliția a recuperat și barca cu motor avariată, a precizat el.

„În momentul accidentului, în zonă se afla o navă de croazieră, care a fost oprită în localitatea Komarom, unde poliția a stabilit că nava este avariată pe o parte”, a precizat el.

Presa de stat ungară a difuzat imagini cu o navă de croazieră ancorată, cu o lungime de 109 metri, identificată ca fiind Heidelberg, cu sediul în Elveția. Nu a fost imediat clar câte persoane se aflau la bord sau naționalitatea acestora.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Mai multe trenuri înregistrează întârzieri

Mai multe trenuri înregistrează astăzi întârzieri din cauza condiţiilor meteo nefavorabile ce au condus la căderi de copaci în gabaritul căii ferate şi la...

Mai multe trenuri înregistrează întârzieri

Mai multe trenuri înregistrează astăzi întârzieri din cauza condiţiilor meteo nefavorabile ce au condus la căderi de copaci în gabaritul căii ferate şi la...

FOTO. Accident între un autocar și un autocamion. A fost activat Planul Roșu

Un accident în care sunt implicate un autocar şi un camion s-a produs, în această dimineaţă, la Porumbacul de Sus, fiind activat Planul Roşu.Potrivi...
Ultima oră
Pe aceeași temă