27.8 C
București
duminică, 23 iunie 2024
AcasăSocialEvenimentVlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, crede că oxigenul este un gaz...

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, crede că oxigenul este un gaz inflamabil. Nicușor Dan, primarul Capitalei, îl crede

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, politician foarte cunoscut în cadrul USR, susține că oxigenul este un gaz inflamabil.

Inclusiv în prospectele unor produse tip “oxigen medicinal comprimat”, care se folosesc în spitale, se precizează că oxigenul nu este inflamabil.

Vlad Voiculescu a fost de două ori ministru al Sănătății. Voiculescu susține că a găsit, în cel de-al doilea mandat al său de ministru al Sănătății (anii 2020 – 2021), “o pandemie în plin curs, cu spitale vechi, într-o stare dezastruoasă, pline de pacienți cu Covid, care aveau nevoie de oxigen – gaz inflamabil. Într-o infrastructură proastă, gaz inflamabil, asta a dus, dusese și înainte, la o mulțime de accidente. Dar nu e o chestiune pe care să fi putut s-o schimbi”.

Încă din școala generală, elevii învață că oxigenul este un gaz neinflamabil, adică nu arde, ci doar întreține arderea. Inclusiv în prospectele unor produse tip “oxigen medicinal comprimat”, care se folosesc în spitale, se precizează că oxigenul nu este inflamabil. Oxigenul reprezintă 21 la sută din atmosferă. Dacă, prin absurd, oxigenul ar fi inflamabil, s-ar putea ca aprinderea unui chibrit sau a unei brichete în orice cameră din locuință să producă un incendiu.

Vlad Voiculescu a făcut această teorie cu privire la proprietățile oxigenului la festivitatea de lansare a unei cărți pe care a scris-o Clotilde Armand, primarul Sectorului 1. La festivitate au fost prezenți Clotilde Armand, Nicușor Dan și Vlad Voiculescu. Moderatorul discuției a fost Cristian Ghinea. Niciunul dintre ei nu l-a contrazis pe Vlad Voiculescu.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă