27.5 C
București
vineri, 26 iulie 2024
AcasăSportFotbalEcuație rezolvată în Liga 1! CFR Cluj, vicecampioană, Universitatea Craiova termină pe...

Ecuație rezolvată în Liga 1! CFR Cluj, vicecampioană, Universitatea Craiova termină pe locul 3

CFR Cluj e noua vicecampioană a României, în timp ce Universitatea Craiova a terminat pe ultima poziție a podiumului Ligii 1, după rezultatele înregistrate în etapa cu numărul 10, ultima, din play-off.

CFR Cluj și-a asigurat poziția a doua la finalul sezonului după victoria fără echivoc obținută în fața vechii campioane, Farul Constanța. Ardelenii s-au impus în fața echipei antrenate de Gică Hagi cu un categoric 5-1, sâmbătă seara, pe teren propriu.

Ciprian Deac (8 – penalty), Panagiotis Tachtsidis (16), Karlo Muhar (22), Daniel Bîrligea (38) şi Philip Otele (87) au înscris pentru echipa antrenată de Dan Petrescu, în timp Cristian Ganea (65) a marcat golul „marinarilor”. Locul secund o trimite pe CFR în preliminariile Europa Conference League.

Sursa foto: Facebook CFR Cluj

Craiova, pe ultima treaptă a podiumului

În celălalt meci de sâmbătă seară, Universitatea Craiova a învins-o pe Sepsi OSK Sfântu Gheorghe cu scorul de 3-2, pe teren propriu, și a terminat acest sezon al Ligii 1 pe poziția a treia.

Sepsi OSK a deschis scorul prin Marius Ştefănescu (21), dar oltenii au întors după pauză, grație reușitelor lui Ştefan Bană (46) și Elvir Koljic (52). Sepsi OSK a izbutit egalarea prin Gabriel Debeljuh (66), care a reluat simplu centrarea lui Andrei Dumitrescu. Universitatea Craiova a marcat golul victoriei prin Andrei Ivan (79), din pasa lui Alexandru Mitriţă.

După acest succes, oltenii lui Gâlcă vor juca barajul pentru Conference League cu Oţelul Galaţi sau Universitatea Cluj.

În această seară, pe Arena Națională din București, este programat ultimul meci din play-off, derby-ul dintre Rapid și FCSB. Indiferent de rezultat, giuleștenii vor termina pe poziția a șasea, în timp ce FCSB este campioană încă din etapa cu numărul șapte. Roș-albaștrii vor evolua după nouă ani în preliminariile Champions League.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă