23.8 C
București
luni, 24 iunie 2024
AcasăInternaționalPremierul slovac Fico se află în afara oricărui pericol, dar starea sa...

Premierul slovac Fico se află în afara oricărui pericol, dar starea sa este gravă

Premierul slovac Robert Fico nu mai este în pericol imediat, dar se află în continuare în stare gravă, a declarat duminică adjunctul său, la patru zile după o tentativă de asasinat care a provocat o undă de șoc în Europa, notează Reuters.

„Cel mai rău lucru de care ne temeam a trecut, cel puțin pentru moment”, a declarat vicepremierul Robert Kalinak într-o conferință de presă în fața spitalului unde Fico este tratat, în orașul Banska Bystrica, din centrul Slovaciei.

Primul ministru a fost împușcat miercuri într-un atac care a stârnit îngrijorare cu privire la polarizarea politică din această țară central-europeană de 5,4 milioane de locuitori.

Kalinak a declarat jurnaliștilor că starea lui Fico este încă prea gravă pentru a lua în considerare transferul acestuia la un spital din capitală.

“Starea lui rămâne foarte gravă și, prin urmare, va rămâne în grija medicilor de la spitalul din Banska Bystrica”, a mai spus acesta.

Împușcătura a fost prima tentativă majoră de asasinat asupra unui lider politic european din ultimii peste 20 de ani.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă