32.1 C
București
sâmbătă, 1 iunie 2024
AcasăSportRadu F. Alexandru: Domnule prim-ministru Victor Ponta, aţi depăşit orice limită!

Radu F. Alexandru: Domnule prim-ministru Victor Ponta, aţi depăşit orice limită!

Senatorul Radu F. Alxandru critică afirmaţia premierului Victor Ponta privind revenirea Institutului Cultural Român în subordinea Senatului. Luni seara, după ce Curtea Constituţională a validat interimatul lui Crin Antonescu, Ponta declara că o să-i întrebe “pe cei de la ICR dacă consideră că trebuie să rămână sub preşedintele României acum. Sau o să considere că e mai bine la Senat? Vorbesc serios, sunt gata să le respect decizia.”

Senatorul afirmă că, “de la adoptarea Ordonanţei de Urgenţă nr. 27/2012, din 13 iunie, prin care ICR a fost trecut de sub autoritatea preşedintelui în subordinea Senatului, ‘cei de ICR’, alături de care mii de oameni din toată ţara au protestat public împotriva unui act abuziv, care nu se justifica prin nimic decât prin resentimentele şi spiritul de vendetă pe care liderii USL le nutresc faţă de toţi cei care şi-au exprimat puncte de vedere critice la adresa lor. Niciodată până acum premierul Victor Ponta nu a dat vreun semn că aude, că este pus pe gânduri de aceste proteste.”

Mai mult, susţine Radu F. Alexandru, “astăzi, cu rânjetul pe faţă al unui om care nu ratează ocazia să probeze un îngrijorător infantilism politic, premierul Victor Ponta afişează generozitatea seniorială a celui care nu are altă dorinţă decât de a fi pe placul celor care conduc una dintre cele mai prestigioase instituţii culturale: ICR, întrebându-i dacă sunt dispuşi să se dea pe mâna unui om, Crin Antonescu, care, la rândul lui, nu şi-a ascuns furia şi aversiunea faţă de personalităţile din fruntea Institutului.”

În opinia senatorului PDL, acest comportament este “descalificant” şi “aruncă pete tot mai greu de şters pe obrazul României”.

Radu F. Alesxandu cere demisia lui Ponta, afirmând: “Domnule prim-ministru Victor Ponta, aţi depăşit orice limită! Dacă mai aveţi o urmă de luciditate şi de bun-simţ, realizaţi răul pe care îl faceţi zi de zi Ţării şi daţi-vă demisia!”

Cele mai citite

Un fost ofițer sancționat de SUA s-a înscris în cursa pentru președinția Iranului

Fostul comandant al Gardienilor Revoluției, sancționat de SUA, Vahid Haghanian, se numără printre candidații care s-au înregistrat în cursa pentru președinția Iranului, după ce...

VIDEO. Show-ul “Românii au talent” a fost câștigat de Cristian Ciaușu

Cristian Ciauşu, un talentat tânăr de 14 ani care cântă la nai, a triumfat în finala sezonului 14 al emisiunii „Românii au talent” difuzată...

Robert Cazanciuc a lansat o carte despre Constituție pentru copii și tineri

Senatorul social-democrat Robert Cazanciuc şi-a exprimat speranţa, sâmbătă, la lansarea volumului său "Constituţia pentru copii şi tineri… de toate vârstele", că acesta va crea...
Ultima oră
Pe aceeași temă