21.1 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăInternaționalUn fost ofițer sancționat de SUA s-a înscris în cursa pentru președinția...

Un fost ofițer sancționat de SUA s-a înscris în cursa pentru președinția Iranului

Fostul comandant al Gardienilor Revoluției, sancționat de SUA, Vahid Haghanian, se numără printre candidații care s-au înregistrat în cursa pentru președinția Iranului, după ce Ebrahim Raisi a murit într-un accident de elicopter, a anunțat presa de stat, scrie Reuters.

Haghanian, un colaborator apropiat al liderului suprem Ayatollah Ali Khamenei, a declarat că această decizie de a se înscrie în cursa pentru președinția Iranului se bazează pe „experiența acumulată în cei 45 de ani de serviciu la președinție și în biroul liderului”.

Trezoreria SUA l-a desemnat pe Haghanian în 2019 printre cele nouă persoane din „cercul intim al lui Khamenei responsabile pentru promovarea… opresiunii interne și externe”.

Iranul spune că majoritatea sancțiunilor americane sunt provocate de acuzații nefondate.

Fostul președinte al parlamentului Ali Larijani, un conservator proeminent, s-a numărat printre candidații care s-au înscris vineri, la fel ca Abdolnaser Hemmati, fost guvernator al băncii centrale.

Un oficial electoral a declarat sâmbătă că 12 candidați s-au înregistrat de la deschiderea procesului, joi, pentru alegerile din 28 iunie.

Lista finală a candidaților se va publica pe 11 iunie.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă