12.8 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSportPreşedintele şi premierul au renunţat la paza poliţiştilor

Preşedintele şi premierul au renunţat la paza poliţiştilor

Premierul Emil Boc ar fi renunţat şi el la dispozitivele Poliţiei Române pentru deplasările cu coloana oficială, după ce sâmbătă şeful statului a anunţat o măsură similară, informează Realitatea TV, care citează reprezentanţi ai sindicaliştilor din Poliţie.

Potrivit sursei citate, Boc ar fi anunţat această decizie Poliţiei sâmbătă seară, când a revenit în ţară de la New York. “Confirm că, la revenirea în ţară de la New York, premierul nu a fost escortat de poliţie. Comunicarea a fost verbală, nu s-a trimis înştiinţare oficială scrisă. Vom anunţa dacă se va lua decizia de a se trimite o astfel de înştiinţare”, a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean.

Traian Băsescu a dispus ca poliţiştii să nu mai fie incluşi în măsurile de asigurare a protecţiei şefului statului atunci când acesta se deplasează cu coloana oficială, hotărârea fiind luată ca urmare a protestului de vineri al poliţiştilor, desfăşurat în faţa Palatului Cotroceni.

“Preşedintele României a dat dispoziţie ca efectivele Ministerului Administraţiei şi Internelor să nu mai participe la măsurile de asigurare a protecţiei preşedintelui începând cu data de vineri, 24 septembrie, ora 17. Decizia a fost luată în contextul participării unor angajaţi ai MAI la un marş desfăşurat cu încălcarea prevederilor legale în vigoare”, au declarat, pentru NewsIn, surse guvernamentale.

Contactat de NewsIn, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale, Valeriu Turcan, a confirmat informaţiile.

Protestul poliţiştilor de vineri din faţa Guvernului a fost urmat de un marş neautorizat către Palatul Cotroceni. Odată ajunşi acolo, unii protestatari au scandat: “Ieşi afară, javră ordinară!”

Cele mai citite

Incendiul izbucnit la o clădire dezafectată de pe Șoseaua Ștefan cel Mare din București a fost lichidat

Incendiul izbucnit luni seară la o clădire dezafectată de pe Şoseaua Ştefan cel Mare din Capitală a fost stins de pompierii sosiţi la faţa...

Incendiul izbucnit la o clădire dezafectată de pe Șoseaua Ștefan cel Mare din București a fost lichidat

Incendiul izbucnit luni seară la o clădire dezafectată de pe Şoseaua Ştefan cel Mare din Capitală a fost stins de pompierii sosiţi la faţa...

Momente emoționante pe Anfield! Jurgen Klopp s-a despărțit de FC Liverpool cu o victorie

FC Liverpool a câştigat cu scorul de 2-0 în faţa lui Wolverhampton și a terminat pe poziția a treia în Premier League. La ultimul...
Ultima oră
Pe aceeași temă