5.3 C
Bucharest
Wednesday, 6 December 2023
HomeSportPreședintele Curții Constituționale speră că CCR va da un verdict înainte de...

Președintele Curții Constituționale speră că CCR va da un verdict înainte de intrarea în vigoare a ordonanței PSD

Președintele Curții Constituționale a României, Valer Dorneanu, a declarat, sâmbătă, că speră ca CCR să se pronunțe înainte de termenul la care ordonanța PSD de modificare a Codului Penal va intra în vigoare, conform Digi 24.

„Sesizarea cu privire la conflictul de competenţe. Suntem în termen. Vom primi cu siguranţă până marţi punctele de vedere de la cele două părţi şi în continuare în câteva zile o să ne pronunţăm şi pe fond. Cam aceeaşi va fi situaţia şi cu privire la excepţia de neconstituţionalitate invocată de Avocatul Poporului. Şi acolo am dat un termen pentru puncte de vedere, marţi, am lăsat Parlamentului ziua de luni când au Birou Permanent ca să se poată pronunţa şi după ce vom avea toate aceste puncte de vedere vom stabili un termen având în vedere celeritatea pe care o solicită toată lumea în situaţia care există, dar şi un termen de gândire şi de analiză suficient”, a afirmat Valer Dorneanu, întrebat despre sesizările la OUG de modificare a Codurilor penale.

Preşedintele CCR şi-a exprimat speranţa că o decizie finală în acest caz va fi luată „înainte de 10 februarie”.

Sesizarea Avocatului Poporului asupra ordonanţei de urgenţă a Guvernului privind dezincriminarea mai multor infracţiuni a fost înregistrată vineri la Curtea Constituţională (CCR), părţile implicate trebuind să trimită punctele de vedere până pe 7 februarie. Surse politice au declarat pentru News.ro că judecarea sesizării de neconstituţionalitate ar putea avea loc până pe 10 februarie, dată după care intră în vigoare în totalitate.

Părţile implicate în această speţă, Guvernul, Camera Deputaţilor şi Senatul, vor trebui să trimită puncte de vedere către CCR până marţi, 7 februarie.

Tot până pe 7 februarie trebuie să trimită puncte de vedere părţile implicate şi în privinţa celor două sesizări privind conflictul juridic de natură constituţională în puterile statului, trimise zilele trecute de preşedintele Klaus Iohannis şi de către CSM.

Cele mai citite
00:00:37

VIDEO. Putin: “Relațiile dintre Rusia și Emiratele Arabe Unite au ajuns la un nivel fără precedent”

Relațiile dintre Rusia și Emiratele Arabe Unite se află la un nivel fără precedent, a declarat președintele rus Vladimir Putin, în cadrul unei întâlniri...

Joe Biden vrea condamnarea fermă a violenţelor sexuale comise de teroriştii Hamas

Preşedintele american, Joe Biden, a cerut marţi, la Boston, în cadrul unei întâlniri destinate să strângă fonduri pentru campania sa, "condamnarea fără ambiguitate şi...

Produse esențiale pentru curățenia de iarnă – descoperă gama completă!

În fiecare an, intrăm în sezonul rece cu promisiunea de a face din locuința noastră un sanctuar confortabil și călduros. Însă, odată cu iarna,...
Ultima oră
Pe aceeași temă