30.5 C
București
luni, 24 iunie 2024
AcasăEconomieNicolae Ciucă, despre problemele din Dolj: "PIB-ul e cu 20% mai mic...

Nicolae Ciucă, despre problemele din Dolj: “PIB-ul e cu 20% mai mic decât media naţională”

Președintele Partidului Național Liberal (PNL), Nicolae Ciucă, a adus în atenție sâmbătă, la Dăbuleni, situația economică a județului Dolj, subliniind că Produsul Intern Brut (PIB) pe cap de locuitor în această zonă este de 13.448 de dolari, cu aproximativ 20% mai mic decât media națională. Ciucă a evidențiat că această discrepanță semnificativă se datorează lipsei proiectelor și investițiilor majore în regiune, subliniind necesitatea unei schimbări în acest sens.

“Din păcate, în Dolj şi în sudul ţării vorbim despre aceleaşi promisiuni: asfalt, apă, canal şi dacă o mai fi ceva să mai condimentăm ceva din aceste promisiuni. Aici vorbim de proiecte de câteva milioane de euro, poate câteva zeci, iar în Ardeal vorbim de proiecte de miliarde de euro. Doar Clujul are proiecte în derulare de 4,3 miliarde de euro, iar nivelul de dezvoltare al Clujului a ajuns să îl situeze în primele 10 oraşe din Europa din punctul de vedere al calităţii vieţii. Când vine vorba de Dolj, PIB-ul pe cap de locuitor este de 13.448 de dolari, cu 20% mai mic decât media la nivel naţional. Asta este valoarea, potenţialul judeţului Dolj? Judeţ care a avut industrie, care a ştiut cum să facă agricultură, legumicultură. Aici se produceau şi avioane, locomotive, aici se produc automobile, aici era combinat chimic, se produceau utilaje grele. Trebuie să ne schimbăm mentalitatea, nivelul de ambiţie, să ne îndreptăm către toţi cei care vin în faţa dumneavoastră să vă ceară votul cu alte cerinţe pentru tot ce înseamnă nivelul de trai, serviciile publice, educaţie, servicii medicale”, a declarat Nicolae Ciucă.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Trei persoane transportate la spital, după un conflict spontan în Tulcea

Trei persoane au fost transportate la spital în urma unui conflict spontan care a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică în Tulcea,...

Aproape de tragedie la Scoția – Ungaria. Jucătorul Barnabas Varga a suferit o fractură facială

Barnabas Varga, atacantul Ungariei, a suferit o accidentare gravă în timpul meciului cu Scoția din cadrul EURO 2024, fiind evacuat de pe teren în...
Ultima oră
Pe aceeași temă