32 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSportPreda: Şeitan ar trebui pus să stea la coadă, îi voi ceda...

Preda: Şeitan ar trebui pus să stea la coadă, îi voi ceda lui DA-urile pe care le voi primi

Europarlamentarul PDL Cristian Preda scrie pe blog că ministrul Mihai Şeitan nu ar trebui remaniat, “ci pus să stea la coadă”, şi îi va ceda acestuia drepturile de autor pe care trebuie să le primească pentru o carte, îndemnând şi alţi “amatori” să facă la fel, potrivit Newsin.

“Şeitan nu ar trebui remaniat, ci pus să stea la coadă. Îi cedez eu drepturile de autor pe care ar trebui să le primesc pentru ultimul volum publicat. Conform contractului încheiat cu editura, e posibil ca tranşele să fie plătite în următoarele şase luni, tot aşa cum e posibil ca plata să fie făcută vreme de doi sau de trei ani. Totul depinde de ritmul în care se va vinde tirajul”, scrie Preda pe blog.

El adaugă că, “până se aşează sistemul”, îi promite ministrului că va mai scrie o carte în cazul în care acesta are vreun coleg prin Guvern “care se plictiseşte şi vrea să stea pe la ghişee”, îndemnând de asemenea şi alţi “amatori” să îi cedeze ministrului DA-urile.

“Cum respectul pentru drepturile de autor pare să se fi degradat în chip considerabil, renunţ la orice exclusivitate pentru ideea de a-l pune pe Şeitan la coadă. Altfel spus, dacă mai există amatori care i-ar ceda domnului Şeitan ceva drepturi de autor, eu zic să îi spuneţi, să nu facă omul mai multe drumuri degeaba!”, conchide Preda.

Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a declarat, miercuri, că va da o circulară în sistem prin care va cere autorităţilor care înregistrează declaraţiile de venituri din activităţi independente să nu perceapă penalizări de întârziere până când noul sistem de impozitare nu este funcţional.

“Până se aşează sistemul, nu se percep astfel de penalizări. Penalizările se percep de obicei pentru rea-credinţă. După ce se încheie această perioadă o să vedem cine nu a venit, de ce nu a venit”, a arătat ministrul Muncii. El a precizat că joi, la ora 10.00, va organiza la Ministerul Muncii o conferinţă de presă pe tema veniturilor din activităţile independente.

Cele mai citite

Accident rutier cu 12 răniți în București. A fost implicat un microbuz cu muncitori nepalezi. Șoferul ar fi consumat alcool

12 oameni au fost trimiși la spital în urma unui accident rutier care s-a produs în centrul Bucureștiului în noaptea de duminică spre luni,...

Reacția lui Marcel Ciolacu după victoria naționalei României

România a reușit o victorie istorică la EURO! "Tricolorii" lui Edi Iordănescu au învins Ucraina, scor 3-0, într-un duel superb. Toată lumea s-a bucurat de...

Summitul de pace al lui Zelenski, eșuat

La invitația lui Volodimir Zelenski, într-o stațiune alpină din munții elvețieni, s-a desfășurat un „summit al păcii,” cu participarea a 90 de state. După...
Ultima oră
Pe aceeași temă