29.5 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăInternaționalKremlinul califică remarca șefului NATO privind armele nucleare drept o escaladare a...

Kremlinul califică remarca șefului NATO privind armele nucleare drept o escaladare a tensiunii

Kremlinul a declarat că o remarcă a șefului NATO, Jens Stoltenberg, potrivit căreia alianța militară poartă discuții privind desfășurarea mai multor arme nucleare, reprezintă o „escaladare a tensiunii”, scrie Reuters.

Stoltenberg a declarat pentru ziarul britanic Telegraph că membrii NATO se consultă cu privire la desfășurarea mai multor arme nucleare, dorind să le scoată din depozite, în fața unei amenințări tot mai mari din partea Rusiei și a Chinei.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că aceste comentarii ale lui Stoltenberg par să contrazică un comunicat emis în cadrul unei conferințe organizate în Elveția în weekend, în care se afirmă că orice amenințare sau utilizare a armelor nucleare în contextul Ucrainei este inadmisibilă.

Discuțiile, care au avut loc la cererea președintelui ucrainean Volodymyr Zelenski, au fost prezentate ca un „summit pentru pace”, deși Moscova nu a fost invitată.

Asta nu reprezintă altceva decât o altă escaladare a tensiunii,

a declarat Peskov despre remarcile secretarului general al NATO.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă