20 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSportPonta vrea să adopte un act normativ privind bunurile confiscate

Ponta vrea să adopte un act normativ privind bunurile confiscate

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, în ședința de Guvern, că intenționează să adopte un act normativ privind bunurile confiscate, informează Mediafax.

“Înţeleg că Justiţia şi Finanţele v-aţi înţeles şi bunurile imobile confiscate să fie valorificate fie intrând în prorpietatea instituţiilor publice, fie, dacă nu există nicun fel de instituţie publică care să poată să folosească acele bunuri, să treceţi la partea de valorificare, care categoric presupune mai mult timp”, a spus Ponta miniştrilor la începutul şedinţei de Guvern.

În urma adoptării ordonanţei de urgenţă, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Corneliu Calotă, a precizat că imobilele confiscate pot fi obţinute de către autorităţile publice centrale sau locale în urma unei solicitări.

“Dacă sunt solicitări în această privinţă şi se încheie procesul verbal de predare-primire în 90 de zile, aşa cum prevede ordonanţa de urgenţă, atunci ele trec în administrarea acestor autorităţi centrale sau locale”, a arătat Calotă.

În cazul în care nu există solicitări pentru imobilele respective, acestea pot fi scoase la vânzare conform perevederilor Ordonanţei 14/ 2007 pentru reglementarea modului şi condiţiilor de valorificare a bunurilor intrate, potrivit legii, în proprietatea privată a statului.

Calotă a adăugat că licitaţiile de valorificare a imobilelor deja intrate în proprietatea privată a statului vor continua până la finalizare potrivit vechii Ordonanţe 14/ 2007.

De asemenea, Ponta a cerut, miercuri, la ședința săptămânală de Guvern, ca toate condițiile pentru modificarea TVA să fie îndeplinite.

”Vreau să pregătim toate condițiile pentru modificareaTVA-ului din iunie”, a declarat Ponta, în cadrul ședinței de Guvern.

Premierul a declarat, de asemenea, că își dorește adoptarea unui act normativ pentru bunurile confiscate.

Premierul a transmis, totodată, că veștile bune legate de investițiile străine se mențin.

 

Cele mai citite

SUA, Canada și Marea Britanie demască intențiile Rusiei de a influența alegerile din Republica Moldova

SUA, Canada și Marea Britanie avertizează că Rusia vrea să influențeze alegerile din Republica Moldova, din anul 2024, pentru a instala un candidat pro-rus...

O despăgubire pentru daune produse de furtună a depășit 400.000 de lei. Riscul de furtună este pe locul al treilea în privința daunelor aduse...

Riscul de furtună a urcat pe locul 3 în topul riscurilor care au generat cele mai mari pagube locuințelor, după incendiu și explozie, a...

Banca Mondială finanțează proiecte medicale, de transport și de management al riscului la dezastre, a anunțat premierul Ciolacu

Banca Mondială finanțează în România proiecte medicale, de învățământ, de transport și de management al riscului la dezastre, a anunțat premierul Marcel Ciolacu. Șeful Executivului...
Ultima oră
Pe aceeași temă