26.9 C
București
duminică, 2 iunie 2024
AcasăSportPonta: Soluţia preşedintelui privind Legea Pensiilor este cea corectă

Ponta: Soluţia preşedintelui privind Legea Pensiilor este cea corectă

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, joi, că soluţia adoptată de preşedintele Traian Băsescu de a cere reexaminarea Legii pensiilor este cea corectă politic şi constituţional, menţionând că şeful statului a sancţionat implicit frauda din Parlament, potrivit Mediafax.

Ponta a declarat, într-o conferinţă de presă, că soluţia adoptată de preşedinte este “politic şi constituţional corectă în acest moment”, transmite corespondentul Mediafax.

El a precizat că gestul lui Traian Băsescu a avut ca scop tocmai nepromulgarea legii şi găsirea unei soluţii care să evite criza politică.

Potrivit liderului PSD, Traian Băsescu a sancţionat “implicit” frauda din Parlament.

Ponta a mai spus că soluţia adoptată de Traian Băsescu este şi “diplomatică”.

El a menţionat că nu se aştepta ca Traian Băsescu să numere deputaţii care au votat legea.

“Consider decizia de azi a lui Băsescu un succes comun al celor care au luat atitudine faţă de frauda din Parlament”, a spus Ponta.

Cerem în continuare demisia lui Anastase, nu putem vorbi de revotarea Legii sub patronajul ei

Preşedintele PSD a mai declarat că PSD cere în continuare demisia Robertei Anastase de la conducerea Camerei Deputaţilor, precizând că nu poate fi vorba de rediscutarea şi revotarea Legii pensiilor sub patronajul acesteia.

“Vom cere în continuare demisia Robertei Anastase. Nu poate fi vorba despre o nouă discuţie şi un nou vot la Legea pensiilor sub patronajul doamnei Anastase. Cu un nou preşedinte al Camerei Deputaţilor grupul parlamentar PSD va participa la discuţia legii, va face amendamente şi, dacă va fi întrunit numărul de voturi, ne vom supune acestuia. (…) Ne vom supune însă unui vot corect, şi nu unui vot fraudat”, a mai spus Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că retrimite Parlamentului Legea sistemului unitar de pensii publice, solicitând stabilirea vârstei standard de pensionare la 63 de ani pentru femei.

Băsescu a menţionat că legea a venit la promulgare după ce a fost declarată constituţională de către Curtea Constituţională şi a fost semnată de ambii preşedinţi ai Camerelor Parlamentului.

“Din punct de vedere al legalităţii, nu am nicio observaţie asupra legii”, a precizat Traian Băsescu.

El a spus însă că la nivelul Administraţiei prezidenţiale a fost analizată legea, iat la articolul 53 alineatul 1 a constatat că se instituie vârsta standard de pensionare la femei şi bărbaţi la 65 de ani.

 

 

 

Cele mai citite

Peste 30.000 de turiști sunt prezenți în acest weekend pe litoralul românesc

Peste 30.000 de turiști sunt prezenți in acest weekend pe litoralul românesc, gradul de ocupare a hotelurilor fiind de peste 60%. Secretarul general al...

Israelienii îi cer lui Netanyahu să încheie un acord pentru eliberarea ostaticilor

Mii de israelieni au demonstrat sâmbătă la Tel Aviv pentru a cere guvernului condus de Benjamin Netanyahu să ajungă la un acord privind eliberarea...

Rusia – Ucraina, ziua 830. Rusia atacă folosind armament produs în Iran, Coreea de Nord și China

În condițiile în care regimul Putin acuză Occidentul că oferă sprijin militar Ucrainei, Rusia atacă Ucraina folosind armament produs în Iran sau în Coreea...
Ultima oră
Pe aceeași temă