3.6 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeSportPonta: Modificarea Constituţiei, diversiune a lui Băsescu pentru a se implica electoral

Ponta: Modificarea Constituţiei, diversiune a lui Băsescu pentru a se implica electoral

Preşedintele PSD, a declarat că propunerea de modificare a Constituţiei este “o diversiune” a preşedintelui Traian Băsescu, pentru a se implica electoral în alegeri de partea PDL, potrivit Mediafax.

Ponta a spus că proiectul de revizuire a Constituţiei propus de Traian Băsescu este “o diversiune” a acestuia, pentru a acoperi problemele cauzate de criza economică şi socială, de situaţia din învăţământ şi sănătate.

“Traian Băsescu a venit cu această propunere pentru a masca subiectele dureroase şi pentru a se implica electoral în alegerile locale de anul viitor de partea PDL. Noi, cei de la USL nu facem greşeala să cădem în capcana lui Băsescu şi facem un apel şi la presă să nu cadă în această capcană”, a declarat preşedintele PSD.

El a afirmat că Legea fundamentală va fi modificată de viitorul Parlament ales, întrucât cel actual “nu mai are legitimitate şi nu mai reprezintă voinţa alegătorilor exprimată prin vot”.

Ponta a mai precizat că dacă actuala putere doreşte într-adevăr reducerea numărului de parlamentari la 300, nu este necesară modificarea Constituţiei, ci o simplă lege. “Să vină Guvernul Boc cu legea în Parlament şi noi cei din USL îi garantăm că nu ne vom opune”, a adăugat el.

Preşedintele Traian Băsescu a trimis Consiliului Legislativ, miercuri, proiectul legii de revizuire a Constituţiei, în vederea avizării acestuia.

Cele mai citite

Ciolacu afirmă că România va fi alături de Ucraina până la victoria împotriva Federației Ruse

România a fost și va fi alături de Ucraina până când o să obțină victoria împotriva Federației Ruse, a spus premierul României, Marcel Ciolacu,...

Nu va fi niciun vot pe tema intrării în Schengen, la actualul Consiliu JAI

Consiliul JAI care se desfășoară în perioada 4 - 5 decembrie 2023 nu are pe ordinea de zi nicio discuție privind o nouă extindere...

Ciolacu, estimare optimistă privind ridicarea vizelor de SUA pentru români

Premierul Marcel Ciolacu estimează că țara noastră va intra anul viitor în programul Visa Waiver, prin care românii nu vor mai avea nevoie de...
Ultima oră
Pe aceeași temă