24.8 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSportPonta: Modificarea Constituţiei, diversiune a lui Băsescu pentru a se implica electoral

Ponta: Modificarea Constituţiei, diversiune a lui Băsescu pentru a se implica electoral

Preşedintele PSD, a declarat că propunerea de modificare a Constituţiei este “o diversiune” a preşedintelui Traian Băsescu, pentru a se implica electoral în alegeri de partea PDL, potrivit Mediafax.

Ponta a spus că proiectul de revizuire a Constituţiei propus de Traian Băsescu este “o diversiune” a acestuia, pentru a acoperi problemele cauzate de criza economică şi socială, de situaţia din învăţământ şi sănătate.

“Traian Băsescu a venit cu această propunere pentru a masca subiectele dureroase şi pentru a se implica electoral în alegerile locale de anul viitor de partea PDL. Noi, cei de la USL nu facem greşeala să cădem în capcana lui Băsescu şi facem un apel şi la presă să nu cadă în această capcană”, a declarat preşedintele PSD.

El a afirmat că Legea fundamentală va fi modificată de viitorul Parlament ales, întrucât cel actual “nu mai are legitimitate şi nu mai reprezintă voinţa alegătorilor exprimată prin vot”.

Ponta a mai precizat că dacă actuala putere doreşte într-adevăr reducerea numărului de parlamentari la 300, nu este necesară modificarea Constituţiei, ci o simplă lege. “Să vină Guvernul Boc cu legea în Parlament şi noi cei din USL îi garantăm că nu ne vom opune”, a adăugat el.

Preşedintele Traian Băsescu a trimis Consiliului Legislativ, miercuri, proiectul legii de revizuire a Constituţiei, în vederea avizării acestuia.

Cele mai citite

Săraca țară bogată. România continuă să importe gaze, deși avem producție proprie destulă

România a importat, în primele patru luni din 2024, o cantitate de gaze naturale utilizabile de 493.200 tone echivalent petrol (tep), cu 13% mai...

Nicușor Dan susține că Primăria Capitalei a început tratamentul împotriva țânțarilor și căpușelor

Primarul general, Nicușor Dan susține că Primăria Capitalei a început tratamentul împotriva țânțarilor și căpușelor. Anunțul primarului general pe acest subiect a fost făcut în...

EURO 2024. Dan Negru reacționează în scandalul momentului: “Suntem de mâna a doua”

Dan Negru, vedeta de la Kanal D, a reacționat la scandalul momentului: faptul că PRO TV, televiziune cu 60 de milioane de euro profit...
Ultima oră
Pe aceeași temă