13.3 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSportPonta: Marinarii nu înţeleg nimic. Codul Penal nu se referă doar la...

Ponta: Marinarii nu înţeleg nimic. Codul Penal nu se referă doar la traficul de blugi

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, că cele două coduri sunt europene şi moderne şi este o dovadă de “neseriozitate” să se spună că nu sunt bune.

“Cele două coduri au fost discutate timp de mai mulţi ani de speciliaşti şi sunt coduri europene, moderne, mult mai bune decât codurile lui Ceaşescu. Să spui că nu sunt bune e o dovadă de neseriozitate. Ministrul Justiţiei a discutat la CSM şi Ministerul Public şi dacă sunt inadvertenţe, vom face mici ajustări, vor fi puse pe site în dezbatere publică. Miercuri, în şedinţă de Guvern, vom lua o decizie în acest sens”, a declarat Victor Ponta.

Citeşte şi: Băsescu îi cere imperativ lui Ponta să opereze astăzi, prin OUG, modificările la Codul de procedură penală

Legat de articolul 278 din Codul Penal, premierul a spus că articolul “poate să îngrădească libertatea presei, există un proiect de abrogare al acestui articol; marţi vom adopta legea de abrogare a acestui articol, sperăm să nu fie atacată de preşedinte”.

Interceptările – “Mandatele de ascultare pe siguranţă naţională nu s-au modificat în nici un fel, în baza Codurilor actuale, există acea prevedere de a se face interceptările după începerea urmăririi penale, dacă există o propunere de text care va rezolva interpretarea diferită, toate lucrurile se vor rezolva”.

Citeşte şi: Cazanciuc: Articolul indicat de Băsescu nu va fi modificat

Referitor la articolul 140 din Codul de Procedură Penală: “Marinarii nu înţeleg nimic; Codul Penal nu se referă doar la traficul de blugi”.

“Domnul Băsescu nu a ştiut ce a semnat, a profitat, ca de obicei, de o situaţie serioasă, ca să îl atace pe dl Predoiu. Preşedintele nu ştie ce promulgă”.

Citeşte şi: Tiberiu Niţu: Practica va dovedi care sunt problemele privind codurile

Preşedintele Traian Băsescu i-a cerut, vineri, lui Victor Ponta să emită o ordonanţă de urgenţă privind modificările la Codul de Procedură Penală.

Citeşte şi:  Zegrean: Constituţia nu împiedică modificarea codurilor prin OUG

Cele mai citite

Max Verstappen obține a 59-a victorie din cariera sa în Campionatului Mondial de Formula 1

Pilotul olandez Max Verstappen, reprezentând echipa Red Bull, a câștigat Marele Premiu al regiunii Emilia Romagna, desfășurat duminică la Imola, Italia. Aceasta reprezintă a...

Primar PSD din Gorj, cercetat după ce a lovit cu mașina o femeie și a fugit de la locul accidentului

Primarul comunei gorjene Stejari, Robert Păiuşi, membru al PSD, este cercetat de poliţişti după ce, duminică, a acroşat cu oglinda laterală a autoturismului o...

Bayer Leverkusen, singura echipă din istoria Bundesligii care încheie sezonul neînvinsă

Bayer Leverkusen, campioana în premieră a Bundesligii, a devenit prima echipă din istoria campionatului de fotbal al Germaniei care încheie un sezon fără nicio...
Ultima oră
Pe aceeași temă