14.9 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSportPNL a respins oferta PD de a ceda portofoliul MEC

PNL a respins oferta PD de a ceda portofoliul MEC

Propunerea Partidului Democrat de a ceda Partidului National Liberal portofoliul Ministerului Economiei si Comertului a fost catalogata de premierul Calin Popescu Tariceanu drept neserioasa, avand in vedere ca nu a fost facuta in fata Consiliul National de Conducere al Aliantei, “la masa negocierilor”.
"Toate aceste lucruri fac parte dintr-un pachet de negociere, care e normal sa nu se desfasoare prin mass-media”, a subliniat primul ministru.
Iesirea PC de la guvernare a fost urmata de trei zile de negocieri intre partidele politice din coalitia aflata la putere.
Daca initial PD isi exprimase intentia de a prelua MEC, pentru care fusese nominalizat Mircea Toader, iar PNL negociase pentru numirea lui Varujan Vosganian pe post de ministru de stat, odata cu trecerea OPSPI din subordinea MEC in subordinea AVAS, condusa de liberalul Teodor Atanasiu, PD a blocat negocierile. Anuntul ca PD renunta la MEC a fost facut de liderul democrat Emil Boc, miercuri, la Cluj.
PD solicita, insa, postul de ministru de stat de la IMM, si postul de ministru de stat pentru coordonarea activitatilor economice.
Potrivit declaratiei lui Ludovic Orban, PNL l-ar putea nominaliza pe senatorul Varujan Vosganian pentru portofoliul Ministerului Economiei si Comertului.
Liderul liberalilor bucuresteni a adaugat ca secretarii de stat numiti de PC ar trebui sa isi dea demisia din Guvern, iar cei care nu vor fi asumati de partidele componente ale actualei coalitii de la guvernare vor fi inlocuiti. Liberalul Bogdan Olteanu a subliniat, insa, ca decizia de revocare din functie a secretarilor de stat apartine premierului.

Cele mai citite

Turbulențe puternice pe un zbor Singapore Airlines. Un pasager a murit

Un pasager a murit și 30 de persoane au fost rănite după ce un pe zbor al Singapore Airlines au fost turbulențe puternice, aruncând...

Achiziția avioanelor F-35 ar crea locuri de muncă și ar accelera dezvoltarea tehnologică pe 50 de ani

Achiziția avioanelor militare F-35 ar crea locuri de muncă și ar accelera dezvoltarea tehnologică a României pentru următorii 50 de ani, afirmă un comunicat...

Președintele Klaus Iohannis vizitează miercuri Parcul Național „Piatra Craiului”

Președintele României, Klaus Iohannis, va vizita miercuri, 22 mai 2024, Parcul Național „Piatra Craiului”, cu prilejul Zilei Internaționale a Biodiversității și în marja Zilei...
Ultima oră
Pe aceeași temă