32 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSportOrban: Mi-am asumat miza care a stat la baza înfiinţării Ministerului Afacerilor...

Orban: Mi-am asumat miza care a stat la baza înfiinţării Ministerului Afacerilor Europene

Leonard Orban, proaspăt şef al Ministerului Afacerilor Europene, a cărui înfiinţare a fost aprobată astăzi, a spus că îşi asumă “riscurile” misiunii sale, relatează Agerpres.

‘Miza creării ministerului – până la sfârşitul lui 2012, România va trebui să cheltuie minimum 1,9 miliarde euro ca să nu piardă fonduri. Până la sfârşitul lui 2013, România va trebui să mai cheltuie în plus 6,7 miliarde euro. Dacă nu se întreprind acţiuni, acum, imediat, problemele cele mai mari, riscurile nu vor fi în 2012, ci în 2013, cu toate consecinţele legate de afectarea dezvoltării economice. Mi-am asumat această miză. Ştiu care sunt riscurile, dificultăţile. Voi încerca să duc la bun capăt această misiune’, a declarat Orban.

Consilierul prezidenţial a adăugat că, în cel mai scurt timp, vor fi definite clar atât atribuţiile ministrului, cât şi cele ale ministerului.

‘S-a tot insistat asupra faptului că în momentul de faţă ministerul are atribuţii limitate, o putere limitată. Prin actele normative ce vor fi aprobate în scurt timp, vom încerca să definim foarte clar atribuţiunile, rolul ministerului şi ministrului‘, a spus Leonard Orban.

El le-a mulţumit parlamentarilor care au votat în favoarea înfiinţării Ministerului Afacerilor Europene, susţinând că va încerca întotdeauna să apere, prin acţiunile sale, interesul naţional.

‘Insist pe un concept – cel al interesului naţional. Nu cred că se poate vorbi de partidul interesului naţional, ci de oamenii care au crezut şi cred în acest destin, această obligaţie pe care o au. De când am început să lucrez în acest domeniu, din 1993 şi până în prezent, lucrul care m-a călăuzit cel mai mult a fost chestiunea apărării interesului naţional’, a afirmat el.

Cele mai citite

România a deschis scorul împotriva Ucrainei. 1-0, gol marcat de Stanciu

România a deschis scorul în meciul cu Ucraina, la turneul final al Campionatului European din Germania, Euro 2024. În minutul 29 al primei reprize, după...

Accident rutier cu 12 răniți în București. A fost implicat un microbuz cu muncitori nepalezi. Șoferul ar fi consumat alcool

12 oameni au fost trimiși la spital în urma unui accident rutier care s-a produs în centrul Bucureștiului în noaptea de duminică spre luni,...

Zelenski spune că va începe negocieri de pace cu Rusia imediat ce Rusia se retrage din teritoriile ucrainene

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că este dispus să înceapă negocieri de pace cu Rusia imediat ce Rusia se retrage din teritoriile ucrainene. După...
Ultima oră
Pe aceeași temă