23.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSportNeacşu: Mîrza a făcut "o greşeală regretabilă", voi recomanda deputaţilor PSD să...

Neacşu: Mîrza a făcut “o greşeală regretabilă”, voi recomanda deputaţilor PSD să se abţină

Liderul deputaţilor PSD Marian Neacşu a declarat, luni, că deputatul PSD Gavril Mîrza a făcut “o greşeală regretabilă” sau o “neglijenţă” atunci când a votat la două mâini la plen, arătând că la şedinţa grupului va recomanda deputaţilor social-democraţi să se abţină de la astfel de gesturi, potrivit Mediafax.

“În acest caz a fost o greşeală absolut regretabilă în cazul colegului nostru (…). Greşeala pleacă de la următorul lucru, că este o chestiune absolut inutilă faptul că aveam de trecut un proiect cu 260 de voturi sau cu 259 de voturi în condiţiile în care erau necesare doar 206 de voturi, deja este un gest inutil”, a explicat Neacşu.

El a adăugat că faptul că Mîrza a votat multiplu este “mai mult o neglijenţă”.

Neacşu a mai spus că, personal, consideră că ar trebui înăsprite pedepsele pentru votul multiplu, dar că îi este greu să opineze până unde.

“Vom discuta în Comisia de statut şi în Comisia de regulament. Această practică a votului multiplu ar fi bine să fie întreruptă în Parlamentul României”, a adăugat Neacşu.

El a mai spus că va discuta şi la şedinţa de grup, unde va recomanda deputaţilor să se abţină la astfle de prectici.

“Vom discuta şi la şedinţa de grup şi o să fac recomandarea, că atâta pot face, colegii noştri să se abţină de la aceste gesturi”, a arătat Neacşu.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis, luni să reîntoarcă la Comisia juridică pentru o săptămână raportul care propunea sancţionarea deputatului PSD Gavril Mârza pe motiv că a votat la două mâini la o şedinţă de plen, a anunţat liderul grupului PDL Marian Neacşu.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor urma să se pronunţe, luni, cu privire la raportul Comisiei juridice prin care se propune sancţionarea deputatului PSD Gavril Mîrza, surprins că a votat în numele colegului său Eugen Bejinariu, folosind cartela de vot a acestuia.

Pe ordinea de zi a şedinţei Biroului Permanent al Camerei, reunit luni, la punctul 10 figura şi raportul Comisiei Juridice privind sancţionarea deputatului PSD Gavril Mîrza.

Raportul Comisiei juridice a fost elaborat în şedinţa din 26 februarie pe baza sesizărilor făcute de Institutul pentru Politici Publice, care solicita sancţionarea deputaţilor Gavril Mîrza şi Eugen Bejinariu pentru faptele săvârşite în şedinţa de plen din 20 februarie 2013.

Deputatul PSD de Suceava Gavril Mîrza a declarat, luni, că îşi asumă răspunderea pentru faptul că a votat şi în numele deputatului Eugen Bejinariu, spunând că a încălcat Regulamentul şi că va primi sancţiunea ce va fi stabilită în acest caz.

Cele mai citite

Cum să alegi bateria potrivită pentru panoul tău fotovoltaic

Într-o lume unde există o evoluție a energiei regenerabile, cunoașterea elementelor esențiale ale sistemelor fotovoltaice este vitală. Articolul de față evidențiază factorii pe care...

Poliția ungară l-a arestat pe căpitanul unei nave implicată într-o coliziune pe Dunăre

Poliţia ungară a anunţat luni că l-a arestat pe căpitanul unei nave de croazieră sub pavilion elveţian implicată într-o coliziune pe Dunăre cu o...

Ministrul german al economiei Robert Habeck susține strategia de a investi în combinate siderurgice

Ministrul german al economiei Robert Habeck a justificat miliardele de euro investite de ţara sa în fabrici de oţel verde prin nevoia de a...
Ultima oră
Pe aceeași temă