22.4 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021

Naționala de futsal, dublă înfrângere cu Maroc

Echipa națională de futsal a încheiat seria meciurilor de verificare înaintea debutului preliminariilor pentru Campionatul European din 2022 cu un mini-turneu organizat în Maroc. Din păcate, tricolorii nu au putut conta, din motive obiective, pe câțiva dintre cei mai importanți jucători: Bogdan Covaci, Andrei Crăciun, Felipe Oliveira, Ique Ribeiro, Cristian Matei și Paulo Ferreira. În plus, selecționerul Robert Lupu a lipsit din delegația României, fiind izolat după ce s-a infectat cu noul coronavirus.

„Chiar și în aceste condiții, consider că au fost două meciuri de verificare foarte utile pentru noi. Am întâlnit campioana Africii, o echipă foarte puternică, tehnică și foarte mobilă, care ne-a solicitat la maximum. Au evoluat toți băieții care au făcut deplasarea, din acest punct de vedere mini-turneul fiind un test util. A contat enorm însă lipsa celorlalți opt colegi. Lipsa lor s-a resimțit mai ales în momentele de presiune ale adversarului, atunci când aveam nevoie de experiență. Cel mai mult însă s-a simțit lipsa selecționerului Robert Lupu. Sunt convins că avându-l alături de noi lucrurile ar fi stat cu totul altfel”, a declarat Dumitru Stoica, căpitanul naționalei României.

Cele două partide au fost ultimile înaintea startului calificărilor pentru EURO 2022. România face parte din Grupa a 4-a preliminară, alături de Serbia, Macedonia de Nord și Bosnia-Herțegovina. Câștigătoarele grupelor și șase din cele opt echipe care se vor clasa pe locul secund vor merge la turneul final.

 

Ultima oră
Pe aceeași temă