14.6 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăPoliticăMarcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta despre plata pensiilor înainte de Paşti, menţionând că, în opinia sa, este corect ca înainte de sărbători să se primească pensiile anticipat, conform agerpres.ro.

“Încercăm (plata tuturor pensiilor înainte de sărbătorile de Paşte – n.r.). Unele se plătesc prin sistemul bancar, sunt vreo 28 de bănci implicate – nu îi impui unui om unde să îşi facă cardul şi unde să aibă contul – şi jumătate prin poştaşi. Am văzut că şi Ministerul Digitalizării, directorul de la Poştă, Ministerul Muncii, vom vedea ce act normativ, pentru că, totuşi, este o plată care vine mai devreme. Luni am întâlnire cu domnul ministru al Finanţelor. Eu aşa consider că este corect ca, înainte de sărbători, să se primească pensiile cumva anticipat”, a spus Ciolacu, întrebat la România TV în legătură cu decizia ca pensiile să se plătească înainte de Paşti.

Răspunzând unei întrebări în acest sens, el a spus că această soluţie ar putea să devină o regulă în fiecare an.

“Am vorbit cu domnul vicepremier Marian Neacşu să vedem cum facem, că vorbim de o excepţie şi astfel de excepţii să devină reguli. Am zis că venim cu un act legislativ. De aceea, luni am chemat şi pe anumite proiecte şi pe ministrul Finanţelor, ministrul Agriculturii, doamna ministru al Muncii – avem şi anumite proiecte, consider eu întârziate, şi pe ministrul Fondurilor Europene, ca să pregătim şedinţele de Guvern de săptămâna viitoare. (…) Încercăm în acest timp să găsim soluţii. Dacă nu, oricum ordonanţa pe care o să o promovăm pentru anul acesta va merge la Parlament şi până atunci găsim şi amendamentele”, a mai spus Ciolacu.

Guvernul urmează să aprobe, joi, într-o şedinţă specială care se va desfăşura la Timişoara, o hotărâre privind plata în avans a pensiilor şi a altor drepturi prevăzute de legi speciale aferente lunii mai.

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut marţi ministrului Muncii, Simona Bucura-Oprescu, să ia măsuri, astfel încât pensionarii să îşi primească pensiile înainte de Paşti.

“O rog pe doamna ministru Bucura Oprescu să vorbească cu toate băncile din România, să vedem ce modificări trebuie făcute la convenţii, şi cu Poşta Română astfel încât toţi pensionarii să-şi primească pensiile înainte de sărbătorile pascale”, a transmis prim-ministrul.

Proiectul de hotărâre propune devansarea plăţilor cu pensii şi alte drepturi prevăzute de legi cu caracter special în valoare totală de peste 9,331 miliarde lei. 

Premierul a cerut ca toate pensiile să fie plătite înainte de Paște

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut marţi, în şedinţa Exectivului, ministrului Muncii Simona Bucura Oprescu să vorbească cu toate băncile din România şi cu Poşta Română, astfel încât toţi pensionarii să îşi primească pensiile înainte de sărbătorile pascale.

”O rog pe doamna ministru să vorbească cu toate băncile din România, să vedem ce modificări trebuie făcute la convenţii şi cu Poşta Română, astfel încât toţi pensionarii să îşi primească pensiile înainte de sărbătorile Pascale”, a spus premierul în şedinţa de Guvern.

El a mai arătat că o altă prioritate este şi păstrarea forţei de muncă în ţară.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Comisia Europeană a înrăutăţit semnificativ prognoza privind deficitul guvernamental al României în 2024

Comisia Europeană a îmbunătăţit uşor, la 3,3%, estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an, graţie accelerării consumului privat şi veniturilor mai mari, dar...

Raport BNR. Rata inflației va mai scădea în 2024, dar rămâne peste nivelul Uniunii Europene

Rata anuală a inflației IPC (indicele prețurilor de consum) se va menține pe o traiectorie descendentă pe cvasitotalitatea intervalului proiecției, însă ritmul dezinflației este...

Stația STB Orizont revine pe amplasamentul de bază

Stația „Orizont” revine pe amplasamentul de bază, informează Societatea de Transport București (STB). “Avȃnd ȋn vedere finalizarea lucrărilor la proiectul „Reabilitare rețele termice Loc 3...
Ultima oră
Pe aceeași temă