27.8 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSportLIVE TEXT. Pivniceru, un bun meseriaş. Marga, o calamitate. Desemnarea...

LIVE TEXT. Pivniceru, un bun meseriaş. Marga, o calamitate. Desemnarea lui Şova în cabinet şi a lui Corlăţean la Externe – MARI ERORI. Fac un apel la domnul Crin Antonescu – puteţi să nu le primiţi jurământul

Traian Băsescu a declarat că va adresa  Curţii Constituţionale, după ce vor fi transmise listele actualizate, o cerere de scurtare a termenului la care Curtea ar trebui să se pronunţe privind validarea sau invalidarea referendumului.

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a susţinut, luni seară, că este “o mare eroare” desemnarea în Guvern a lui Titus Corlăţean şi a lui Dan Şova, el spunând totodată că face apel la preşedintele interimar Crin Antonescu să nu le primească acestora jurământul de învestitură.

Traian Băsescu a mai spus că destituirea lui Andrei Marga din funcţia de ministru de Externe este un lucru bun, deoarece Marga era o “calamitate pentru România.”

În ceea ce priveşte numirea judecătoarei Monica Pivniceru în funcţia de ministru de Justiţie, Traian Băsescu a spus că este “un bun meseriaş” şi că nu are ce să-i reproşeze din punct de vedere profesional.

Prezentăm în continuare cele mai importante declaraţii ale lui Traian Băsescu, în format LIVE TEXT:

“Astăzi Guvernul a primit o scrisoare de clarificare de la Curtea Constituţională în care li se explică din nou ce li se cere. Guvernul trebuie să predea din nou Curţii listele pe baza cărora s-a desfăşurat referendumul – listele, aşa cum au fost ele actualizate pe 11 iulie.

Un lucru foarte simplu: pui într-un camion listele, te prezinţi cu ele la Curtea Constituţională, depui listele cu un proces verbal. Chestiunea ar putea fi rezolvată în câteva ore.

Mă înduioşază ministrul Rus care, sub presiunea declaraţiilor mele, a demisionat. L-a dezamăgit tare şi pe nea Vasile care trebuia să numere cetăţenii şi pe nemţii care trebuiau să numere oamenii la Cluj. Altele sunt motivele demisiei domnului Rus şi probabil ţin de modul cum a putut lucra în Guvern.  Apreciez că a ieşit din cursa mistificării listelor electorale. Cred că ăsta e adevăratul motiv pentru care a demisionat.

Problema reală este predarea listelor actualizate. Atât a cerut CC. Guvernul ar trebui să se grăbeasă pentru că nu mai putem menţine criza politică. În momentul în care Guvernul va da listele CC, mă voi adresa Curţii pentru o scurtare a termenului de hotărâre în ceea ce priveşte referendumul.

A plecat Rus, a venit alt recenzor – Stroe. Un funcţionar bun, dar doar un funcţionar. El s-a angajat să recenzeze populaţia României cu administratorii de bloc – o altă soluţie fantezistă. Aceste abordări sunt acoperite cu incompetenţă.

Ei confundă condiţiile de la alegerile locale cu condiţiile pentru un refernedum. La locale nu poţi vota pentru primar decât dacă ai domiciliul în localitatea respectivă. Pentru preşedinte, orice cetăţean român are dreptul să voteze. Acest lucru face inutil căutatul celor cu domiciliul stabil sau cei cu domiciliu temporar în străinătate.

Oamenii ăştia nu ştiu carte. Vor să demită un preşedinte fără să cunoscă condiţiile în care îl poţi demite. Nu poţi fi ministru fără să citeşti elementar legile. Fie că vorbim de Rus, Dobre sau Stroe, vorbim de trei oameni care nu ştiu carte. Lista pentru referendum se alcătuieşte cu toţi cetăţenii români cu drept de vot, indiferent unde se află.

Fac un apel direct la Victor Ponta să le ceară miniştrilor să citească legile pe care le folosesc.

Este important că va fi remaniat ministrul Marga care era o calamitate pentru România – nepregătit pentru o asemenea funcţie, idei puţine, neştiutor de carte în externe.

Este o mare eroare desemnarea lui Şova în cabinet. Nimeni în Europa civilizată nu iartă şi nu tolerează antisemitismul.

Desemnarea domnului Corlăţean la Externe – o altă mare eroare. Este omul care a cosemnat ordonanţa de urgenţă prin care s-au amputat atribuţiunile Curţii Constituţionale. Asta nu va face bine imaginii ţării. Fac un apel la domnul Crin Antonescu – puteţi să nu le primiţi jurământul.

Doamna Pivniceru este un judecător bun. Ştie carte. Confruntările mele cu doamna Pivniceru au fost puncte de vedere diferite pe care le-am spus deschis. Nu ştiu cum vor decurge lucrurile. Ştiu că este un om care apără independenţa justiţiei şi asta contează cel mai mult. Nu-i putem reproşa nimic din punct de vedere profesional. E un bun meseriaş”

 

Cele mai citite

Coldea, sub control judiciar

Florian Coldea, fost prim adjunct al directorului SRI, a fost plasat sub control judiciar pe cauţiune de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, au precizat, pentru Agerpres,...

Român, arestat pentru spionaj în favoarea Rusiei

Un cetăţean român a fost arestat preventiv, fiind acuzat de procurorii DIICOT de infracţiunea de trădare, după ce a trimis la Ambasada Rusiei de...

Dan Podaru: Cei mai mulți cetățeni ai sectorului 1 n-o mai vor pe Clotilde Armand

Cei mai mulți locuitori ai sectorului 1 din Capitală nu o mai doresc pe Clotilde Armand la primărie, concluzionează candidatul Partidului Ecologist Român (PER)...
Ultima oră
Pe aceeași temă