22.9 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSportKelemen Hunor: În 2013 România trebuie să răspundă la câteva provocări serioase

Kelemen Hunor: În 2013 România trebuie să răspundă la câteva provocări serioase

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, susţine că după alegerile parlamentare, în 2013 România trebuie să răspundă la câteva provocări serioase care sunt legate de reformele instituţionale, criza economică şi necesităţile societăţii româneşti, scrie Agerpres.

“Trebuie să facem o amendare foarte serioasă a Constituţiei, chiar eu la un moment dat am spus că ar fi mai bine să avem o Constituţie nouă. Trebuie să facem o reformă fiscală şi anul viitor trebuie să ţinem cont şi de o altă provocare: România trebuie să plătească în 2013 suma de 7 miliarde de euro pentru că este scadenţa la împrumuturile care au fost contractate anii precedenţi. Va fi o presiune uriaşă asupra bugetului şi de aceea prioritatea numărul unu a UDMR în 2013 este crearea de noi locuri de muncă. Dacă avem o politică fiscală prietenoasă cu investitorii şi IMM-urile, atunci vom asigura şi o creştere a numărului de locuri de muncă, nu spectaculoasă, dar tot va fi ceva”, a spus preşedintele UDMR joi într-o conferinţă de presă.

Liderul UDMR a adăugat că strategia formaţiunii prevede pe lângă crearea de noi locuri de muncă şi reducerea TVA, păstrarea cotei unice şi o taxă de solidaritate pe termen limitat de câţiva ani, reducerea CAS atât pentru angajaţi, cât şi pentru angajatori.

Pe lângă acestea, Kelemen Hunor a mai precizat că o altă prioritate a UDMR vizează păstrarea identităţii naţionale. “Indiferenţa şi apatia din această perioadă sunt nişte inamici pentru care trebuie să facem o mobilizare exemplară ca să avem o prezenţă parlamentară puternică şi asta este pentru noi provocarea cea mai importantă şi de aceea punem un accent deosebit pe mobilizarea electoratului”, a afirmat Kelemen Hunor.

El a mai spus că în această perioadă a constatat că politicieni din toate zonele ţării au adoptat o retorică naţionalistă în campania electorală. “Eu resping orice formă şi formulă da a folosi cartea maghiară în această campanie electorală pentru că nu este corectă şi nu este bine nici pentru români, nici pentru stabilitatea societăţii româneşti. Ne preocupă ce spun comunitatea şi alegătorii noştri, nu ce spun adversarii care ne atacă în fiecare zi. Greu ne abţinem, dar ne abţinem pentru a nu răspunde la atacurile lor. Mobilizarea electoratului este importantă pentru noi pentru a avea o prezenţă mare la vot”, a concluzionat preşedintele UDMR.

Kelemen Hunor şi europarlamentarul Iuliu Vinkler au participat joi la Braşov la o întâlnire cu organizaţia judeţeană a UDMR, au dezvelit o placă memorială pe casa natală din Braşov a scriitorului Aprily Lajos la împlinirea a 125 de ani de la naştere şi au decernat premiile în cadrul programului “Adoptă un monument”, manifestări desfăşurate în cadrul celei de-a doua ediţii a Zilelor Diasporei Interne Maghiare.

Cele mai citite

Germania, victorie la scor contra Scoției, în primul meci de la EURO 2024

Germania a învins seara trecută, la Munchen, scor 5-1, echipa naţională a Scoţiei, în meciul de debut al Campionatului European de fotbal EURO 2024. Scorul...

Marcel Ciolacu e clar: “PSD va avea candidat la prezidențiale”

Într-un for statutar al Partidului Social Democrat, s-a decis că PSD va prezenta un candidat pentru funcția de președinte al României, a declarat sâmbătă...

AUR și-a ales candidatul pentru funcția de președinte al României

Consiliul Naţional de Conducere al Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR) a decis astăzi, cu unanimitate de voturi, ca preşedintele partidului, George Simion, să fie...
Ultima oră
Pe aceeași temă