24.8 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSportIsraelul îi cere lui Obama eliberarea unui spion condamnat

Israelul îi cere lui Obama eliberarea unui spion condamnat

Premierul israelian Benjamin Netanyahu i-a cerut public lui Barack Obama eliberarea spionului condamnat Jonathan Pollard, promiţând că Israelul nu va mai spiona niciodată SUA aşa cum a făcut-o Pollard, relatează CNN, potrivit NewsIn.

“Jonathan a suferit foarte mult pentru acţiunile sale, iar starea de sănătate i s-a deteriorat considerabil”, a spus premierul. “Israelienii vor fi etern recunoscători, dacă Obama îl va ierta”, a subliniat el.

“Atât Pollard, cât şi guvernul israelian şi-au exprimat în repetate rânduri remuşcări pentru aceste acţiuni, iar Israelul va continua să-şi respecte angajamentul că astfel de acţiuni greşite nu se vor repeta”, a declarat Netanyahu, în Knesset. “În momentul arestării, Pollard acţiona ca agent al guvernului israelian. Cu toate că Israelul nu-şi direcţiona în niciun fel eforturile de spionaj împotriva SUA, acţiunile sale au fost greşite şi inacceptabile”, a mai spus premierul.

Casa Albă a primit scrisoarea lui Netanyahu şi o va analiza, a spus Casa Albă.

Pollard, fost analist de informaţii al marinei americane, a fost prins spionând pentru Israel în 1985 şi a fost condamnat la închisoare pe viaţă. El a executat deja 25 de ani de închisoare.

CIA a refuzat să comenteze pe tema cererii lui Netanyahu. În 1998, directorul CIA de atunci, George Tenet, a ameninţat că va demisiona, dacă Bill Clinton l-ar graţia pe Pollard.

Cele mai citite

Săraca țară bogată. România continuă să importe gaze, deși avem producție proprie destulă

România a importat, în primele patru luni din 2024, o cantitate de gaze naturale utilizabile de 493.200 tone echivalent petrol (tep), cu 13% mai...

Partidul premierului britanic Rishi Sunak, rezultate slabe, arată datele sondajelor recente

Sondajele din Marea Britanie indică un dezastru electoral pentru conservatorii premierului Rishi Sunak. Specialiștii folosesc termenul „extincție electorală” și spun că partidul de la guvernare...

Caţi pensionari au primit indemnizaţie socială, în mai 2024

Numărul total al beneficiarilor de indemnizaţie socială pentru pensionari a fost, în mai 2024, de 1.136.278 persoane, cu 334 mai mic comparativ cu luna...
Ultima oră
Pe aceeași temă