37.5 C
București
luni, 15 iulie 2024
AcasăInternaționalPartidul premierului britanic Rishi Sunak, rezultate slabe, arată datele sondajelor recente

Partidul premierului britanic Rishi Sunak, rezultate slabe, arată datele sondajelor recente

Sondajele din Marea Britanie indică un dezastru electoral pentru conservatorii premierului Rishi Sunak.

Specialiștii folosesc termenul „extincție electorală” și spun că partidul de la guvernare ar putea avea cel mai prost rezultat din istorie. Alegerile vor fi pe 4 iulie 2024.

Trei sondaje de opinie, publicate sâmbătă seara, au prezentat o imagine sumbră pentru Partidul Conservator al prim-ministrului Rishi Sunak, potrivit Reuters. Partidul Laburist ar putea câștiga 46% din voturi, în timp ce Partidul Conservator ar strânge doar 21%, conform unei cercetări.

„Cercetarea noastră sugerează că aceste alegeri ar putea reprezenta dispariția electorală pentru Partidul Conservator”, a spus Chris Hopkins, director de cercetare politică la Savanta.

Un alt sondaj a arătat că Partidul Conservator nu va obține decât 72 de locuri în Camera Comunelor, formată din 650 de membri. Acesta ar fi cel mai mic număr de locuri din istoria de aproape 200 de ani a partidului. Cercetarea a mai arătat că laburiştii ar câştiga 456 de locuri.

Un al treilea sondaj a arătat că laburiștii ar putea obține 40% din voturi, iar conservatorii nu ar avea decât 23%. Pe locul trei, cu 14% din voturi, s-ar clasa partidul Reforma, care anterior s-a numit Brexit. Acesta este condus de euroscepticul și extremistul de dreapta Nigel Farage.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă