22.4 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSportGheorghe Flutur şi-a anunţat candidatura pentru un nou mandat de preşedinte al...

Gheorghe Flutur şi-a anunţat candidatura pentru un nou mandat de preşedinte al CJ Suceava

Gheorghe Flutur şi-a anunţat, sâmbãtã, candidatura pentru un nou mandat la preşedinţia Consiliului Judeţean Suceava. Totodatã au fost lansate candidaturile a circa 60 de primari din judeţ, membri PDL, dar şi primari aleşi pe listele altor partide, care însã vor candida din partea PDL, relatează Mediafax.

Flutur şi-a anunţat, în cadrul Consiliului Judeţean de Coordonare al PDL Suceava, candidatura pentru un nou mandat la preşedinţia Consiliului Judeţean şi a prezentat o “Carte Albã” a guvernãrii judeţene a PDL în cele 1.181 de zile de la preluarea mandatului, în 2008.

El a arãtat cã de la preluarea conducerii CJ Suceava în judeţ au fost atrase fonduri de 1,1 miliarde de euro pe diverse proiecte şi cã se poate spune cã în perioada administraţiei PDL în judeţ au fost atrase, în medie, fonduri de un milion de euro în fiecare zi.

“Dacã tragem linie vorbim de proiecte finalizate, în derulare sau la start în valoare de 1,1 miliarde de euro. Sunt peste 900 de proiecte. Nu trebuie sã ne oprim aici”, a spus Flutur.

Preşedintele CJ Suceava a afirmat cã numai în infrastructurã se poate vorbi de proiecte în valoare de 860 de milioane de euro în ultimii trei ani. De asemenea, au fost modernizaţi sau se aflã în diferite stadii ale lucrãrilor pentru 1.000 de kilometri de drumuri naţionale, judeţene şi locale.

Totodatã, Flutur a spus cã în judeţ s-au fãcut investiţii majore în dezvoltarea ruralã, în reţele de apã şi canal, în şcoli, spitale sau dispensare, în diguri solide pentru consolidarea zonelor vulnerabile, în gestionarea deşeurilor sau în termoficare.

El a subliniat cã fosta administraţie PSD a judeţului a lãsat moştenire proiectul de utilitãţi nefuncţional, neeficient şi neinspirat, care face ca localitãţile sã aibã datorii pe 20 de ani, acesta fiind deblocat de guvernul PDL.

“Pentru stânga, bogãţia oamenilor simpli e ca tãmâia pentru Satana. Pe ei îi voteazã doar zonele sãrace”, a declarat prim-vicepreşedintele PDL.

Flutur le-a spus membrilor PDL Suceava cã în ceea ce priveşte atragerea de resurse, judeţul este lider şi nu trebuie sã se opreascã aici şi a atras atenţia primarilor cã trebuie sã lucreze atent, corect şi cinstit cu banul public, indiferent dacã sunt fonduri europene sau naţionale.

Potrivit sursei citate, aleşii PDL trebuie sã fie pragmatici şi sã facã ceea ce şi-au propus – investiţii pentru dezvoltarea zonei.

La rândul sãu, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunţat cã va candida pentru al treilea mandat şi cã îşi propune “înfrumuseţarea oraşului” dupã ce au fost fãcute lucrãri de reabilitare şi modernizare a utilitãţilor.
Lungu le-a dat asigurãri membrilor PDL cã nu va migra la un alt partid, aşa cum se zvoneşte şi cã rãmâne alãturi de echipa lui Gheorghe Flutur.

“Nu sunt un traseist politic. Am intrat în politicã în echipa lui Flutur, am urmat PLD. Eu am urmat oameni şi principii. Când va fluiera arbitrul voi intra cu Flutur pe teren şi vom lupta spate în spate şi vom câştiga Primãria Suceava şi Consiliul Judeţean”, a spus Ion Lungu.

De asemenea, au fost lansate candidaturile actualilor primari din Fãlticeni, Vasile Tofan, Rãdãuţi, Aurel Olãrean, Câmpulung Moldovenesc, Gabriel Constantin ªerban, dar şi ale unor primari în funcţie din alte aproximativ 60 de localitãţi ale judeţului, o parte fiind membri PDL, iar alţii fiind aleşi pe listele PSD sau PNL, dar care vor candida din partea PDL.

Primarul din Fãlticeni, Vasile Tofan, vicepreşedinte PDL Suceava, a spus cã “în politicã, la fel ca în fotbal, echipa câştigãtoare nu se schimbã”.

“La echipa câştigãtoare nu faci schimbãri, ci transferuri bune”, a spus Tofan, referindu-se la primarii din alte partide care vor candida pe listele PDL.

Cele mai citite

Israelul întrerupe activitatea militară de-a lungul drumului din sudul Fâșiei Gaza pentru a facilita ajutoarele

Armata israeliană a declarat că va face pauze tactice zilnice în activitatea militară de-a lungul unui drum principal din sudul Fâșiei Gaza, asta pentru...

Tragedie la pelerinajul de la Mecca. 14 persoane au murit

Pelerinajul anual musulman Hajj în Arabia Saudită a fost marcat de o tragedie pentru pelerinii iordanieni, după ce 14 persoane din Iordania au pierit...

Jador și Oana Ciocan vor merge pe drumuri separate. “Da, m-am despărțit”

Despărțire șoc în showbiz-ul românesc. Artistul Jador și Oana Ciocan s-au despărțit, potrivit spuselor cântărețului. În lumea showbiz-ului românesc, Jador și Oana Ciocan au fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă