17.7 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăSportFlorea: Liderii UDMR să ţină cont că în Mureş e majoritară populaţia...

Florea: Liderii UDMR să ţină cont că în Mureş e majoritară populaţia română

Primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea (PDL), a făcut un apel la liderii UDMR “să ţină cont că în judeţul Mureş e majoritară populaţia română”, declarându-se “stupefiat” de “gândirea restrictivă, doar în sens etnic” în problema reorganizării teritoriale a României, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că “noua împărţire teritorială a României va fi obligatorie” şi este important să îşi facă “temele din timp”, motiv pentru care a iniţiat o întâlnire cu primarii din judeţ, pentru a le cere să-l sprijine în demersurile legate de înfiinţarea unei regiuni formate din şase judeţe – Braşov, Covasna, Mureş, Harghita, Alba şi Sibiu – având “capitala” la Târgu Mureş.

“Vreau să le arăt argumentele, pentru că lumea politică e preocupată pentru cu totul şi cu totul altceva – negarea negării, tot felul de manifestări ciudate şi interesul naţional e zero pentru ei. Interesul regional este zero”, a spus Florea.

El a adăugat că există unii lideri politici “care fac afirmaţii pe acest subiect negându-şi propriile partide”.

“Vine domnul Ponta să spună că nu-i necesar, când Cozmâncă le-a făcut-o (reîmpărţirea administrativă – n.r.) în 2003. Vine UDMR să spună că nu, când ei doi ani au lucrat, aşa zic, la împărţirea administrativă. Păi am lucrat şi noi, fraţilor, şi lucrez şi eu (…) cu preocuparea de a susţine Mureşul într-o astfel de competiţie, pentru că, vă spun, Braşovul va avea ritmul şi dezvoltarea şi parcursul său fără niciun fel de imixtiune, indiferent că va fi sau nu va fi capitala la Braşov, dar pentru Mureş nu va fi acelaşi lucru. Le amintesc liderilor UDMR un lucru elementar, să ţină cont că în judeţul Mureş e majoritară populaţia română, iar dacă sunt politicieni ai României trebuie să pună problema şi a românilor şi a maghiarilor. Este marea eroare în care se află de 20 de ani. Eu când pun problema capitalei la Târgu Mureş, o pun deopotrivă pentru români şi pentru maghiari. Nu o pun unilateral, am rămas stupefiat ca după 20 de ani să ai o gândire încă restrictivă, doar în sens etnic”, a declarat Florea.

Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Târgu Mureş afişat, miercuri, pe site-ul instituţiei, primarul Dorin Florea, vicepreşedinte al PDL, propune organizarea unei reuniuni cu toţi primarii din judeţ pe tema reorganizării administrativ-teritoriale până în 20 august.

“În perspectiva preconizatei reorganizări administrativ-teritoriale, primarul municipiului Târgu Mureş, Dorin Florea, le solicită primarilor municipiilor, oraşelor şi comunelor din judeţul Mureş să-l sprijine în demersurile sale de a susţine ideea creării unei regiuni formate din şase judeţe – Braşov, Covasna, Mureş, Harghita, Alba şi Sibiu, cu capitala la Târgu Mureş”, se arăta în comunicat.

Cele mai citite

Barcelona are un nou antrenor. Germanul Hansi Flick a semnat cu catalanii

Este oficial! După săptămâni de speculații, germanul Hansi Flick a semnat cu FC Barcelona. Hansi Flick a semnat un contract valabil pentru două sezoane cu...

Victoria Rusiei va declanșa cel mai mare exod de refugiați din Europa de la Al Doilea Război Mondial

O victorie a Rusiei în Ucraina va declanșa cel mai mare exod de refugiați din Europa de la Al Doilea Război Mondial. Aceasta este una...

Peste 700 de rețete pentru Ozempic au fost falsificate. Administratorul unei clinici private, printre cei reținuți

Miercuri, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a anunțat reținerea a 13 persoane implicate într-o rețea care ar fi falsificat peste 700 de...
Ultima oră
Pe aceeași temă