14.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSportDragnea: Guvernul va modifica legea administraţiei publice locale. Nu sunt excluse CONCEDIERI

Dragnea: Guvernul va modifica legea administraţiei publice locale. Nu sunt excluse CONCEDIERI

Liviu Dragnea spune că anul acesta va fi adoptată legislaţia privind descentralizarea, legea administraţiei publice locale va fi modificată, neexcluzând ideea unor reduceri de personal “dacă va reieşi că într-o instituţie publică cu un număr mai mic de funcţionari se pot face aceleaşi lucruri”, potrivit Mediafax.

Vicepremierul Liviu Dragnea a afirmat, vineri, la Ploieşti, că în perioada imediat următoare, cel mai probabil după ce se vor finaliza discuţiile despre buget, în Guvern va fi prezentat un memorandum care să cuprindă calendarul descentralizării în administraţia publică locală.

“În acest an Guvernul are hotărârea şi determinarea să se adopte toată legislaţia privind descentralizarea astfel încât aleşii locali să primească atribuţii, competenţe şi resurse financiare suficiente pentru a rezolva ei problemele cetăţenilor, pentru că cetăţenii de-aia îi votează, ca să le rezolve problemele, nu să meargă la preşedintele de consiliu sau la primar şi aceştia să spună că nu îi pot ajuta pentru că nu e la ei în competenţe”, a spus Dragnea.

Vicepremierul a afirmat, de asemenea, că “va fi o reformă profundă a administraţiei publice având ca obiective esenţiale debirocratizare, eficientizare, o funcţionalitate sporită a structurilor din administraţia publică centrală, o diminuare acolo unde este cazul, în urma unei analize profunde, cel puţin la jumătate a structurilor de conducere şi, dacă va reieşi că într-o instituţie publică cu un număr mai mic de funcţionari se pot face aceleaşi lucruri ba chiar mai bine, acolo vor fi operate reduceri de personal”.

Liviu Dragnea a adăugat că, în modificarea legii administraţiei publice locale, rolul primarului şi al preşedintelui de Consiliu Judeţean “va fi reconsiderat în sensul atribuţiilor pe care le primesc şi vor trebui să fie respectaţi aceşti oameni”.

“Vor trebui reconsiderate responsabilităţile aleşilor locali, pentru că nu este corect, nu este firesc ca un ales local să răspundă pentru ceea ce nu face, pentru o greşeală a unui funcţionar care este plătit pentru acel lucru”, a spus Dragnea.

Cele mai citite

Curtea Penală Internațională cere arestarea șefilor Hamas dar și a premierului Netanyahu

Curtea Penală Internațională (CPI) cere arestarea principalilor lideri ai grupării Hamas dar și a premierului Israelului, Benjamin Netanyahu. Karim Khan, procurorul șef al CPI, a...

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...

Carambol pe DN 1, la Bărcănești! Traficul spre București este blocat

Traficul pe drumul naţional DN 1, la Bărcăneşti, pe sensul către Capitală, este blocat și deviat, în urma unui accident în care au fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă